Wine 8.0

För en tid sedan publicerades den senaste versionen av Wine – 8.0. Programmet används av dem som har behov av att köra program skrivna för Microsoft Windows.

Efter fyra års arbete är nu alla moduler i pe-format. Den nya versionen har bland annat förbättrat stöd för multimedia, en ny databas i nls-format för enklare anpassning till standard i olika länder och förbättrade möjligheter att köra program för 32 bitar i 64-bitarsmiljö. Som standard har den också ett ljusare färgtema.

Inställningar i tidigare versioner
Inställningar i Wine 8

2 reaktioner på ”Wine 8.0”

  1. Äntligen!
    Hoppas den fungerar på gamla köpta programvaror som SPCS bokföring mfl

  2. För ett antal år sedan körde jag SPCS Administration 500 i Linux Mint via Wine. Annars är det mest min kära sambo som har behov av detta. Alla program som hon använder fungerar i Wine 8. Dela gärna med dig av dina erfarenheter i vårt forum så att vi, och andra, får veta hur det fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *