Vad är Linux Mint?

Syftet med Linux Mint

Linux Mints syfte är att producera en elegant, modern och komfortabel GNU/Linux ”desktop”-distribution.

FAQ

Lämpar sig Linux Mint för företag?
Ja. Linux Mint erbjuder betald kommersiell support till företag och privatpersoner. Fri support kan fås från vårt forum och vår IRC-kanal. Huvudsyftet med Linux Mint är att vara innovativ och hela tiden ta fram de bästa ”desktop”-lösningarna till sina användare. Därför släpps nya versioner ofta (två gånger per år).  De senaste har alltid långtids Supportgaranti (en garanti att vårt support-center kommer att ge support på dessa versioner under fem år).
Lämpar sig Linux Mint för privatpersoner?
Ja, absolut. Vi tror att Linux är det bästa operativsystemet på marknaden. Det finns mer än 300 aktiva Linuxdistributioner och vi arbetar hårt på att bli det bästa alternativet för ditt skrivbord. Det är hård konkurrens för det finns andra bra operativsystem och distributioner för skrivbordet. Vi tror på kvaliteten på vår ”desktop” och har många bra idéer. Om du kör en 5 år gammal dator med ett ”icke fritt” operativsystem kommer du garanterat att bli imponerad. Vi vill gärna höra om dina erfarenheter och om du har förslag så tala om vad du tycker.
Innehåller Linux Mint ofria drivrutiner?
Nej. Om det stämde skulle det inte vara rättsligt korrekt (eftersom det skulle bryta mot GPL) eller etiskt fel (om en användare lyckades länka den ofria drivrutinen till kärnan med hjälp av något ”fult trick”).
Hur är det med ofri mjukvara?
Vi tror på ”open source” och släpper allt vi gör med motsvarade källkod. Vi är skyldiga fri mjukvara och GPL mycket men vi är också skyldiga alla utvecklare som bidrog med idéer och verktyg som har gjort mjukvara bättre och bättre genom åren. Några av dem släppte också källkoden och gav oss på så vis mer frihet och flexibilitet. Andra släppte sin mjukvara med ”ofria” licenser och även om inte detta gav oss den frihet vi skulle vilja ha så bidrog det till att göra mjukvaran bättre. Vi gillar mjukvara i allmänhet, fri mjukvara mera, men vi tror inte på att bojkotta ofri mjukvara.

2 reaktioner på ”Vad är Linux Mint?”

  1. Mint är Det bästa OS på marknaden idag. Övergång gick på bara några dagar, efter att jag har använt Windows i 25 år. Oerhört tacksam till er alla som har gett oss Linux mint

  2. Nöjda användare är den bästa reklamen. Jag har skickat din kommentar vidare till utvecklingsgruppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Linux Mint Sweden