Engagera dig

Tack för ert stöd

Projektet Linux Mint får ett starkt stöd från sin gemenskap av användare och vi vill tacka alla som bidrar på olika sätt. Vi växer snabbt och vår distribution blir bättre varje dag, tack vare dig. Vi har blivit en officiell local community och du kan läsa mer om det på forumet.

Det är mycket lätt att bidra. Beroende på din kunskap, din tillgänglighet och din ekonomiska situation kan du hjälpa Linux Mint på ett eller flera av följande sätt:

Ekonomisk hjälp

Gåvor

Du kan hjälpa till genom ge ett ekonomiskt bidrag till projektet. I Sverige kan du swisha valfri summa till 0702209529 (skanna gärna nedanstående QR-kod) och därmed bidra till driften av vår svenska webbplats och dess forum. Även en liten summa varje månad är välkommen.

 Ge en gåva till linuxmint.se

Internationellt har projektet Linux Mint, tack vare inkomster från reklam och gåvor, råd att köpa dedikerade servrar, reklamkampanjer, ny maskinvara och utrustning, och att ge en inkomst till utvecklarna.

Ge en gåva till linuxmint.com

Sponsring

Genom sponsring av Linux Mint kommer du att bidra till att ge utvecklingsteamet regelbundna och förutsägbara intäkter. Sponsring är det bästa sättet att hjälpa Linux Mints utvecklare och konstnärer att komma till den punkt där de kan arbeta heltid med Mint-relaterade projekt.

Bli sponsor av linuxmint.com

Support och marknadsföring

Informera

Om du gillar Linux Mint, låt folk få veta det. Skriv en recension och publicera den på distrowatch.com. Prata om det med dina vänner och folk omkring dig.

Gå med i gemenskapen

Linux Mint är inte bara ett operativsystem, det är också en dynamisk gemenskap av människor som vill njuta av, och interagera med, ett fritt och öppet projekt. Vare sig det är genom att hjälpa andra, svara på frågor, få dem att känna sig välkomna, delta i projekt (programförråd, poddsändningar, konst … osv) eller helt enkelt genom att träffa och prata med andra som använder Linux Mint så rekommenderar vi att du går med och deltar för att göra Mint bättre.

Att hjälpa andra

Om du har lite tid och är villig att hjälpa andra användare med tekniska problem, bör du allvarligt överväga att läsa forum och/eller gå med i IRC-kanalen och hjälpa andra användare av Linux Mint att lösa de problem du vet hur man åtgärdar.

Gå med i Linux Mints svenska forum

Gå med i Linux Mints engelska forum

Projektbidrag

Felrapporter

Om du har lagt märke till något som inte fungerar när du använder Linux Mint, låt oss få veta det. Problemet du har upptäckt kommer sannolikt också att påverka andra. Ju tidigare vi vet om det desto fortare kan vi åtgärda det.

Rapportera en bugg

Nya idéer

De allra flesta förbättringar som ingår i varje version kommer från gemenskapen. Om det är något som du tycker saknas eller kunde göras bättre, vänligen meddela oss. Vare sig det handlar om att lägga till en saknad drivrutin eller ett program som borde ingå i grundinstallationen eller om du har några andra idéer om hur man gör Linux Mint bättre. Vi är alltid intresserade.

Registrera en ny idé

Översättningar

Om du kan läsa engelska men har ett annat språk som modersmål så kan du hjälpa oss att översätta Linux Mint. Ditt arbete kommer att ge Linux Mint möjlighet att fullt ut stödja ditt språk.

Översätt Linux Mint till ditt språk

Kod

Det mesta av vår utveckling sker i Python och Glade. Vi använder också Git för versionshantering och APT/DEB för paket. Om du har kunskaper inom detta område, tveka inte att ta en titt på koden. Om du känner att du kan förbättra våra applikationer eller skriva nya, tveka inte att föreslå patchar eller att forka våra Git-förråd.

Forka/rätta vår källkod

Linux Mint Sweden