Skärmsläckare

Skärmsläckare

Inläggav Maria E » fre sep 02, 2016 5:12 pm

Hur får jag skärmsläckaren att funka i Linux Mint Sarah KDE ? Jag har installerat alla program som har med skärmsläckare att göra från programhanteraren. Skärmsläckaren startar ändå inte när jag lämnar datorn en stund.... Jag kan inte ens söka efter något program som har med skärmsläkare att göra i datorn...
/Maria
Maria E
Munk
 
Inlägg: 11
Blev medlem: lör aug 15, 2015 11:33 am

Re: Skärmsläckare

Inläggav Raggos » ons sep 07, 2016 3:53 pm

Om det skett en uppgradering från exempelvis Mint 17.3 till Mint 18 så kan skärmsläckaren tagits bort vid uppgraderingen. Kanske enklast attt söka efter skärmsläckaren i programmet Synaptic.
Raggos
Samuraj
 
Inlägg: 94
Blev medlem: lör jun 11, 2011 8:18 am

Re: Skärmsläckare

Inläggav Maria E » ons sep 07, 2016 6:09 pm

Jag har installerat om min gamla Linux Mint Rafaela istället. Jag kunde varken läsa DVD-R mm eller använda USB-minnen. Jag testade med både Krusader och Dolphin... När inte Linux Mint Raleala går att installera om efter nåt halvår därför att det har blivit fel igen så måste jag nog byta till en annan Linuxversion som t.e.x.Debian Stable men där funkar inte svenska tecken ialla fall inte den som jag testade med för något år sedan... Linux Mint Rafaela kan inte hämta uppdateringar hur länge som helst.
/Maria
Maria E
Munk
 
Inlägg: 11
Blev medlem: lör aug 15, 2015 11:33 am

Re: Skärmsläckare

Inläggav Raggos » tor sep 08, 2016 9:02 am

Märkligt, är det hårdvaran som strular? Har själv en lite äldre HP med LMDE sen flera år som uppgraderats till den senaste versionen utan större problem och det strul som varit har lösts med hjälp av forumet :D
Raggos
Samuraj
 
Inlägg: 94
Blev medlem: lör jun 11, 2011 8:18 am

Re: Skärmsläckare

Inläggav stickanbj » tor sep 08, 2016 10:59 am

Men Mint KDE är väl en betaversion och då kan en del program strula. KDE i sig kan ju ibland vara lite knepig. Det jag har testat på Sarah KDE verkar i alla fall vara utan fel.
stickanbj
Ninja
 
Inlägg: 132
Blev medlem: ons jul 20, 2011 7:03 am

Re: Skärmsläckare

Inläggav Maria E » fre sep 09, 2016 1:53 pm

Raggos skrev:Märkligt, är det hårdvaran som strular? Har själv en lite äldre HP med LMDE sen flera år som uppgraderats till den senaste versionen utan större problem och det strul som varit har lösts med hjälp av forumet :D


Jag har en ny dator nu som jag köpte med Pioneer Linux. Intel Core i5 processor. Jag vet inte mera info om datorn just nu. Nu har jag Linux Mint Rafaela KDE igen eftersom inte vissa program fanns i Linux Mints Sarah KDEs förråd. Tur att du får mycket hjälp här i forumet . Det får tyvärr inte jag :cry: Dessutom tas en del av mina inlägg bort. :cry: Jag borde ha en högre titel än Lärjunge... :(
/Maria
Maria E
Munk
 
Inlägg: 11
Blev medlem: lör aug 15, 2015 11:33 am

Re: Skärmsläckare

Inläggav Arne » tis sep 13, 2016 10:46 am

Hej Maria,
Om du vill ha en version av Linux Mint rekommenderar jag "Linux Mint 18 Sarah Mate" som har en koncentration på Debian, min erfarenhet säger, att i Debian har man lagt ner mycket energi på, att aldrig framstå med fel och brister.
Ett exempel finns att Debian har ett program som gör att datorn blir snabbare vid uppstart och självklart över huvud taget när man använder datorn för webben och övriga lokala program.
Jag hjälpte en god vän med detta i hans Windows Vista och han fick fart på sitt urusla OS Vista!
Idag kör han samma Linux Mint som jag och undrar själv över hur dum han har varit att köra Windows.
Själv har jag Win 10 som är ologiskt hoprafsad buu, förmodligen för att man ska köpa nästa version som är på gång?
Linux Ubuntu 16.04 är bra men Linux Mint är bättre och jag som har kört Ubuntu ifrån 8.04 versionen som innehöll så stora problem med, men på det sättet lärde jag mig massor om hur man ska sköta om sin dator.
Ett Tips två Cleaner-program behöver man ha i både Ubuntu och Linux Mint utan dem så förmodar jag att det uppstår stötningar i programmen och dessa störningar finns inte med i varken Ubuntu eller Mint versionerna är min erfarenhet när man använder dessa två program.
Alltså BleachBit och Sweeper = "Rensning" söker man på när man hämtar det i Programhanteraren.
OBS! två saker måste man beakta i BleachBit bocka inte för "Ledigt diskutrymme och Minne" Beakta att BleachBit har även en rensning av Root, där man kan få Terminalen rensad. Efter en installation som man sedan lägger in sådant man vill ha av program, är det dags att göra en rensning i Rootsystemet och få bort alla hjälpfiler vid installationen runt 25 000!
Sweeper kör du bara rakt av utan att avbocka något.
Helst bör du göra en rensning efter att du har startat upp datorn, för då vet du att allt är fritt fram för att tuta och köra.

Lycka till
Arne
Arne
Munk
 
Inlägg: 36
Blev medlem: lör aug 13, 2016 7:05 am

Re: Skärmsläckare

Inläggav Maria E » tis sep 13, 2016 12:01 pm

Jag hoppas att jag kan läsa USB-minnen då och använda min exerna blu-ray-spelare. Den interna DVD-R/RW-spelaren använder jag inte för datorn är åt fel håll :o Jag tycker det är krångligt att använda den interna DVD-R/RW spelare för jag är van vid enheter som man kan använda vågrätt. Kan jag installera Ktux om jag använder Linux Mint Sarah Mate utan att det blir fel med MDM? Det är fel med MDM nu också . Det är nästan omöjligt om man inte är exeprt på Linux att veta vilka program till passar till den skrivbordsmiljön man har. Ktux är ett KDE-program vet jag eller finns det för Mate också ? Jag gillar ktux.

Jag trodde att Bleach bit skulle användas om man absolut vill ha bort en fil som man inte vill att någon ska kunna oradera eller vad det heter på svenska... Undelete heter på Engelska i alla fall.
/Maria
Bilagor
Ktux1.jpeg
Min favorit :-)
Ktux1.jpeg (78.91 KiB) Visad 3952 gånger
Maria E
Munk
 
Inlägg: 11
Blev medlem: lör aug 15, 2015 11:33 am

Re: Skärmsläckare

Inläggav Arne » tis sep 13, 2016 1:18 pm

Maria E skrev: Det är nästan omöjligt om man inte är exeprt på Linux att veta vilka program till passar till den skrivbordsmiljön man har. Ktux är ett KDE-program vet jag eller finns det för Mate också ? Jag gillar ktux.


Det normala är att vissa program sägs ifrån, alltså med orden ett fel har uppstått. Till 99 % känner datasystemet till vad som är godkänt, men dessa uppdateringar förbättrar möjligheten att installera helt nya program.
Jag utgår ifrån att din dator har AMD 64 bit, en faktor som säger att allt du vill installera bör vara 64 bit. 32 bit håller man på så saktligen att avskaffa och vill att allt ska vara 64 bit. Många gör det misstaget att de försöker installera program som inte har korrekt 64 bit om datorn är gjord för AMD 64.
Jo, Linux Mint 18 Mint Mate har KDE filer.
Ktux känner jag inte till, är det en variant på Google Earth? Handlar programmet om stjärnor och Planeter?
När det gäller fysiska komplement till datorn, så alltid upptäcker man något krångel och det beror på att kunna konfigurera på rätt sätt, som är inte så enkelt som många tror, i de flesta fall får man testa sig fram, innan man får det som man har önskat sig.
Arne
Munk
 
Inlägg: 36
Blev medlem: lör aug 13, 2016 7:05 am

Re: Skärmsläckare

Inläggav Maria E » tis sep 13, 2016 2:54 pm

Min dator är en Intel Core i5. Jag vill ha 32 bitar för då är datorn tyst. Jag hör för bra på vissa frekevnser. :( Jag vill inte ha musik på hela tiden för att slippa oljudet från datorn som det ofrast blir med 64 bitar. Det går ju att ladda ner fortfarande... Ktux är en skärmsläckare som tillhör KDE-desktop.

En del av mina Windows datorer låter även med 32 bitar :(
/Maria
Maria E
Munk
 
Inlägg: 11
Blev medlem: lör aug 15, 2015 11:33 am

Re: Skärmsläckare

Inläggav Arne » tis sep 13, 2016 4:51 pm

Maria E skrev:Min dator är en Intel Core i5. Jag vill ha 32 bitar för då är datorn tyst. Jag hör för bra på vissa frekevnser. Jag vill inte ha musik på hela tiden för att slippa oljudet från datorn som det ofrast blir med 64 bitar. Det går ju att ladda ner fortfarande... Ktux är en skärmsläckare som tillhör KDE-desktop.

En del av mina Windows datorer låter även med 32 bitar


Självklart fungerar 32 bit, men jag menar på att 64 bit jobbar man med till förbättring och 32 låter man vara som den är.
När gäller ljud så bestämmer du vilken volym du vill ha och dessutom kan du stänga av ljudet, för inte tror jag att din dator flödar av ljud för sig själv om inte du har bestämt det? Jag har hörlurar till min dator och ljudet är suveränt.
Saken har med JAVA JRE runtime att ha det installerat och gärna JAVA JDK runtime som förbättrar vissa ljudkanaler.
Lyssna på det här och tala om att du har ett bra ljud: https://www.youtube.com/watch?v=nOhVIdt9M8I

Linux Mint 18 Sarah som tycks även den varianten att fungera bra enligt min kompis som har just 32 bit. Bör installeras ifrån Mirror UMEÅ Universitet om du vill ha den på svenska? https://www.linuxmint.com/edition.php?id=219 Se till att du har en DVDskiva för nedladdning.
Arne
Munk
 
Inlägg: 36
Blev medlem: lör aug 13, 2016 7:05 am


Återgå till Program till Linux Mint

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster

cron