Tappar anslutning via WiFi och sedan gäller omstart

Här diskuterar vi nätverksrelaterade problem eller projekt.

Tappar anslutning via WiFi och sedan gäller omstart

Inläggav Mikael » mån maj 07, 2018 8:47 pm

Har en bärbar med Xfce 18.3.
Står på altanen enbart som en webbradio.
Trådlös anslutning.
Fungerar timtals men sedan tappas anslutningen och då är det tji att åter etablera kontakt på annat sätt än att starta om datorn.
Hur felsöker man tro?
Varför anslutningen bryts kan ju bero på annat än dator/Xfce men varför ser jag inte det trådlösa nätverket och kan ansluta igen? Ja, eller egentligen varför ansluts det inte automatiskt igen?

Det jag testat är att slå av/på den fysiska kontakten för wifi/blåtand, köra en "mjuk-reset" med Ctrl+Alt-BS, avaktivera/aktivera trådlös anslutning, redigera anslutning och spara, tagit bort anslutningen och lagt till en ny ...
Efter omstart ansluts datorn direkt till nätverket och så rullar det på någon timme till typ 10 timmar.
Funkar drivrutiner mm perfekt då så borde de väl fortsätta med det?
---
Linux Mint 20.3 Una, Cinnamon @Mintbox Mini2 Pro      "from freedom came elegance"
Användarvisningsbild
Mikael
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 2352
Blev medlem: lör jan 07, 2012 3:29 pm
Ort: Söråker

Re: Tappar anslutning via WiFi och sedan gäller omstart

Inläggav Mikael » tis maj 08, 2018 4:10 pm

KAN ha hittat en (delvis) lösning då jag i routern kunde sätta "prioriterad" för den aktuella datorn.
Nätverket har levt i knappt ett dygn nu. Dock kvarstår frågan om hur man åter etablerar kontakt OM kommunikationen skulle tappas. Förutom omstart då.
---
Linux Mint 20.3 Una, Cinnamon @Mintbox Mini2 Pro      "from freedom came elegance"
Användarvisningsbild
Mikael
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 2352
Blev medlem: lör jan 07, 2012 3:29 pm
Ort: Söråker

Re: Tappar anslutning via WiFi och sedan gäller omstart

Inläggav Mikael » mån maj 28, 2018 8:58 pm

Ja, denna lösning (enl. ovan) var till stor hjälp men nu börjar det att trilskas igen.
jag får ett felmeddelande som säger
Kod: Markera allt
the access point /org/freedesktop/networkmanager/accesspoint/1 was not in the scan list


Har googlat och hittat denna:
https://askubuntu.com/questions/802500/ ... not-in-the

Där var en lösning att starta om med
Kod: Markera allt
sudo service network-manager restart
vilket tycks hjälpa ibland, men inte mig.
Omstart av datorn hjälper också.
En lösning för att förhindra att detta händer är
I don't have a real answer yet @Anwar, restarting the network-manager service is not always helping. However, I found a workaround how I can force continuous refreshing of the scan list, which also helps to detect the AP again quickly after it got lost. I'm running wavemon in a terminal and let it scan for available networks (F3). – Byte Commander Dec 19 '16 at 15:35

Jag skulle vilja veta varför detta händer?
---
Linux Mint 20.3 Una, Cinnamon @Mintbox Mini2 Pro      "from freedom came elegance"
Användarvisningsbild
Mikael
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 2352
Blev medlem: lör jan 07, 2012 3:29 pm
Ort: Söråker


Återgå till Nätverk

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron