Wi-Fi

Här diskuterar vi nätverksrelaterade problem eller projekt.

Wi-Fi

Inläggav LennartL » sön dec 16, 2012 8:17 pm

Kan inte få igång Wi-Fi i Linux Mint 13 Cinnamon. Lampan på datorn för Wi-Fi lyser men den hittar inte "sändaren"
I Ytterligare drivrutiner finns Broadcom 802.11 Linux STA installerat och är aktiverat.
I Windows-drivrutiner för trådlösa nätverk finns inget.

Går jag in på min Ubuntu 10.04 på samma dator fungerar allt bra.
Nåt tips på vad som kan vara problemet??
Tack på förhand
LennartL
Användarvisningsbild
LennartL
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 715
Blev medlem: mån apr 30, 2012 7:22 pm
Ort: Örebro

Re: Wi-Fi

Inläggav LennartL » mån dec 17, 2012 9:13 pm

Löste problemet på följande sätt: Avinstallerade de propriotära drivrutinerna till Broadcomkortet, startade om datorn och vips så fungerar det trådlösa. Lite slöare kanske men det fungerar.
Ska tillägga att jag har en HP 530 med några år på nacken.
Användarvisningsbild
LennartL
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 715
Blev medlem: mån apr 30, 2012 7:22 pm
Ort: Örebro

Re: Wi-Fi

Inläggav Mikael » tis dec 18, 2012 3:49 pm

LennartL skrev:Löste problemet på följande sätt: Avinstallerade de propriotära drivrutinerna till Broadcomkortet, startade om datorn och vips så fungerar det trådlösa. Lite slöare kanske men det fungerar.
Ska tillägga att jag har en HP 530 med några år på nacken.

Tack för tipset!
---
Linux Mint 20.3 Una, Cinnamon @Mintbox Mini2 Pro      "from freedom came elegance"
Användarvisningsbild
Mikael
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 2352
Blev medlem: lör jan 07, 2012 3:29 pm
Ort: Söråker

Re: Wi-Fi

Inläggav LennartL » sön feb 17, 2013 8:51 pm

Återupptar tråden. Har ominstallerat min dator och har nu Mint 14 Cinnamon.
Får återigen inte igång Wi-Fi.
Har provat min egen lösning jag hade i Mint 13 enl ovan inlägg men det hjälper inte i Mint 14.
Någon som kan ha en lösning??
Användarvisningsbild
LennartL
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 715
Blev medlem: mån apr 30, 2012 7:22 pm
Ort: Örebro

Re: Wi-Fi

Inläggav jkw » sön feb 17, 2013 10:24 pm

LennartL skrev:Återupptar tråden. Har ominstallerat min dator och har nu Mint 14 Cinnamon.
Får återigen inte igång Wi-Fi.
Har provat min egen lösning jag hade i Mint 13 enl ovan inlägg men det hjälper inte i Mint 14.
Någon som kan ha en lösning??


Skulle du kunna öppna en konsoll och köra en lspci för att sedan klistra in den här i en code-tagg?
jkw
Munk
 
Inlägg: 30
Blev medlem: tis feb 12, 2013 12:25 am

Re: Wi-Fi

Inläggav LennartL » mån feb 18, 2013 6:47 pm

Vet inte om du menar så här när du säger "codetag" men här är resultatet av lspci

Kod: Markera allt
lennart@lennart-HP-530-Notebook-PC-KD085AA-ABE ~ $ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 945GSE Express Memory Controller Hub (rev 03)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 945GSE Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile 945GM/GMS/GME, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation NM10/ICH7 Family High Definition Audio Controller (rev 01)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation NM10/ICH7 Family PCI Express Port 1 (rev 01)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation NM10/ICH7 Family PCI Express Port 2 (rev 01)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #1 (rev 01)
00:1d.7 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB2 EHCI Controller (rev 01)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev e1)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GBM (ICH7-M) LPC Interface Bridge (rev 01)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) IDE Controller (rev 01)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 82801GBM/GHM (ICH7-M Family) SATA Controller [AHCI mode] (rev 01)
02:06.0 CardBus bridge: ENE Technology Inc CB1410 Cardbus Controller (rev 01)
02:08.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82562ET/EZ/GT/GZ - PRO/100 VE (LOM) Ethernet Controller Mobile (rev 01)
10:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4311 802.11b/g WLAN (rev 01)
lennart@lennart-HP-530-Notebook-PC-KD085AA-ABE ~ $
Användarvisningsbild
LennartL
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 715
Blev medlem: mån apr 30, 2012 7:22 pm
Ort: Örebro

Re: Wi-Fi

Inläggav jkw » mån feb 18, 2013 8:40 pm

Kan följande tråd vara av intresse kanske?
http://forums.linuxmint.com/viewtopic.p ... 88&start=0

Eller är det så att du får igång kortet, men det inte går att ansluta osv?
jkw
Munk
 
Inlägg: 30
Blev medlem: tis feb 12, 2013 12:25 am

Re: Wi-Fi

Inläggav LennartL » mån feb 18, 2013 9:16 pm

Ska kolla länken. Det är så att inte ens lampan för trådlöst lyser på datorn.
Testade detta kommando som fanns i länken och fick följande resultat:
Kod: Markera allt
lennart@lennart-HP-530-Notebook-PC-KD085AA-ABE ~ $ sudo /usr/lib/linuxmint/mintWifi/mintWifi.py
[sudo] password for lennart:
-------------------------
* I. scanning WIFI PCI devices...
  -- Broadcom Corporation BCM4311 802.11b/g WLAN (rev 01)
      ==> PCI ID = 14e4:4311 (rev 01)
-------------------------
* II. querying ndiswrapper...
-------------------------
* III. querying iwconfig...
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

-------------------------
* IV. querying ifconfig...
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1b:38:bd:4d:db 
          inet addr:192.168.1.33  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::21b:38ff:febd:4ddb/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:151590 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:135452 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:132495691 (132.4 MB)  TX bytes:22677741 (22.6 MB)

lo        Link encap:Local Loopback 
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:7527 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:7527 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:758535 (758.5 KB)  TX bytes:758535 (758.5 KB)

-------------------------
* V. querying DHCP...
Rather than invoking init scripts through /etc/init.d, use the service(8)
utility, e.g. service smbd reload

Since the script you are attempting to invoke has been converted to an
Upstart job, you may also use the reload(8) utility, e.g. reload smbd
-------------------------
* VI. querying nslookup google.com...
Server:      80.58.61.250
Address:   80.58.61.250#53

Non-authoritative answer:
Name:   google.com
Address: 74.125.230.196
Name:   google.com
Address: 74.125.230.200
Name:   google.com
Address: 74.125.230.193
Name:   google.com
Address: 74.125.230.201
Name:   google.com
Address: 74.125.230.195
Name:   google.com
Address: 74.125.230.194
Name:   google.com
Address: 74.125.230.198
Name:   google.com
Address: 74.125.230.192
Name:   google.com
Address: 74.125.230.199
Name:   google.com
Address: 74.125.230.197
Name:   google.com
Address: 74.125.230.206

lennart@lennart-HP-530-Notebook-PC-KD085AA-ABE ~ $
Användarvisningsbild
LennartL
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 715
Blev medlem: mån apr 30, 2012 7:22 pm
Ort: Örebro

Re: Wi-Fi

Inläggav jkw » mån feb 18, 2013 9:31 pm

Hm. Ser ut som du får IP på eth0 iallafall. Kör du via kabel nu?
jkw
Munk
 
Inlägg: 30
Blev medlem: tis feb 12, 2013 12:25 am

Re: Wi-Fi

Inläggav LennartL » mån feb 18, 2013 9:37 pm

ja via kabel.

Testade dessa kommandon som fanns i länken där det fixade sig för den personen men det hjälpte inte här.
Kod: Markera allt
$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get install firmware-b43-installer
$ sudo apt-get remove bcmwl-kernel-source
$ sudo reboot
Användarvisningsbild
LennartL
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 715
Blev medlem: mån apr 30, 2012 7:22 pm
Ort: Örebro

Re: Wi-Fi

Inläggav jkw » tis feb 19, 2013 12:27 am

Vet att jag hade grymma problem runt LM9 med just Broadcom-chipset, men på senare distributioner har det bara varit "plug and play" för min del. Funderar på om du kanske måste modproba den så den laddas med kärnan.
jkw
Munk
 
Inlägg: 30
Blev medlem: tis feb 12, 2013 12:25 am

Re: Wi-Fi

Inläggav LennartL » tis feb 19, 2013 10:04 am

Är du snäll och beskriver hur jag gör det? modproba.
Användarvisningsbild
LennartL
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 715
Blev medlem: mån apr 30, 2012 7:22 pm
Ort: Örebro

Re: Wi-Fi

Inläggav jkw » ons feb 20, 2013 8:26 am

LennartL skrev:Är du snäll och beskriver hur jag gör det? modproba.


Testa följande i en terminal:
Kod: Markera allt
sudo modprobe b43
jkw
Munk
 
Inlägg: 30
Blev medlem: tis feb 12, 2013 12:25 am

Re: Wi-Fi

Inläggav LennartL » ons feb 20, 2013 10:27 am

Du är GULD värd. Tack för det. Nu fungerar det precis som det ska.
Antecknar lösningen på papper också ifall man behöver det igen.
:)

Det fungerar bra nu. Enda problemet är väl att jag måste ge det kommandot efter omstart av datorn. Testade om det fungerade när jag startar om datorn men måste som sagt ge kommandot igen då för att det ska fungera.
Användarvisningsbild
LennartL
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 715
Blev medlem: mån apr 30, 2012 7:22 pm
Ort: Örebro

Re: Wi-Fi

Inläggav Raggos » ons feb 20, 2013 2:49 pm

Prova med att skriva in "firmware-b43" eller "b43" i etc/modules så kanske du slipper upprepa kommandot :!:
Raggos
Samuraj
 
Inlägg: 97
Blev medlem: lör jun 11, 2011 8:18 am

Nästa

Återgå till Nätverk

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst