Hej, tjena och hallå

Hej, tjena och hallå

Inläggav ingels » fre maj 31, 2024 6:47 pm

Är en 50 år gammal pojke med intresse för datorer sedan den dagen man hade föräldrar som var så smarta att ge mig en C=64 i julklapp vid typ 8års ålder eller däromkring. Sedan den dagen har mitt huvudintresse varit detsamma och intresset svalnar aldrig (till släktingars och arbetskamraters stora glädje)

Gick från en C=64 till Amiga 500, Amiga 1200 och tog sedan det stora klivet till en 486 med en förmodad stulen installation av Windows 3.11, jag har latjat med OS/2 men alltid (är jag ensam, nej) hållit mig till Windows, visst har jag provat Red Hat men aldrig tyckt att det varit speciellt användarvänligt, Windows 95 blev till Windows "??" osv osv (Nu tar vi stora kliv) och Installerade Linux Mint förra helgen på en USB sticka, tutade och körde därifrån och nu är Linux Mint ensam herre på täppan i den stationära PC'n.

Mycket var nog tack vare allmän tristess och brist på utmaningar som gjorde mig styv i korken (apråpå det, nu är ölen slut också.. hold on) och än så länge går allting bra. Steam är installerat, tyvärr "officellt" men det ska det bli ändring på när jag Heroic Game Launcher väl vart installerat och Far Cry 5 startade utan problem så insåg jag att det är nog den vägen man ska ta. Man är ju tacksam att Steam ändå FINNS på Linux men det är väl helt och hållet tack vare SteamOS antar jag?

Annars då?, jodå. Gift, inga ungar men en katt. Jobbar som mattant och trivs väl (numera) hyffsat bra men så är det ju Fredag och med en ny öl i handen och Linux Mint installerat så ser framtiden rätt bra ut ändå (För någon timme sedan så kunde jag fixa den låga ljudnivån i hörlurarna via alsamixer i terminalen).

Frågor? Kolla ingels.se eller ställ dom här.
Senast redigerad av ingels fre maj 31, 2024 9:05 pm, redigerad totalt 2 gånger.
Användarvisningsbild
ingels
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 7
Blev medlem: sön maj 26, 2024 4:22 pm
Ort: Borlänge

Re: Hej, tjena och hallå

Inläggav Mikael » fre maj 31, 2024 7:01 pm

Varmt välkommen!
---
LMDE 6 Faye@Mintbox Mini 2 Pro      "from freedom came elegance"
Mikael
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 2745
Blev medlem: lör jan 07, 2012 3:29 pm
Ort: Söråker

Re: Hej, tjena och hallå

Inläggav Marie SWE » mån jun 17, 2024 5:35 pm

Willkommen 8-)

Så vad tycker du om Linux än så länge då?
Ingen dator ut genom en stängd fönsterruta ännu hoppas jag. *hihi* :lol:
Marie SWE
Ninja
 
Inlägg: 237
Blev medlem: tis jan 31, 2023 6:30 pm

Re: Hej, tjena och hallå

Inläggav ingels » mån jun 24, 2024 7:41 pm

Än så länge så har jag inte stött på några problem och hittade en inställning i Steam som gjorde det möjligt att även installera spel som inte officiellt stöds (Valve som står bakom Steam har ju en handhållen PC med ett Linux baserat OS) så jag har lyckats få igång Beam.NG (ett underbart bilspel med en fysikmotor utav rang vilket är bra när man kraschar)

Jag lär säkert stöta på patrull för eller senare, dom problem jag har mött än så länge var inte så svårlösta (dålig volym i hörlurarna löste sig när.manmändra lite i alsamixer via kommandotolken) Har en gammal Linuxbible som jag fyndat på någon Ta-till-vara som säkert kommer till användning också.

Var problem att spela upp i någon Playtjänst men där.var det bara att slå på något i någon setting i Firefox.

Hittade en Linux Mint podcast https://mintcast.org/ som handlar om en hel del Linux och inte bara Mint och är rätt skönt lyssning. Kollade in Pop!_OS på Youtube men njae, man får utforska Linux mer när man blir mer bekväm med ett nytt OS
Användarvisningsbild
ingels
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 7
Blev medlem: sön maj 26, 2024 4:22 pm
Ort: Borlänge


Återgå till Presentationer

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster