Sida 1 av 1

virtual box

InläggPostat: mån aug 31, 2020 3:09 pm
av bosse
Försöker att öka diskstorleken i VB men hittar inte hur. Det kanske inte går?? :P

Re: virtual box

InläggPostat: lör sep 05, 2020 5:51 pm
av Mikael
Gjorde detta för inte så länge sedan.

Virtualbox - Arkiv
Hanterare för virtuella media
Ändra storlek för aktuell disk med slidern eller skriv in ett nytt värde.
Apply

Nu ändras bara diskens totala storlek, inte partitionerna på den.
Dessa får ändras storleksmässigt med lämpligt verktyg och det är inte lämpligt att köra det verktyget från samma partition som ska ändras storleksmässigt.
jag tror att jag startade upp med en ISO av Mint och använde något program där.

Re: virtual box

InläggPostat: lör sep 05, 2020 5:56 pm
av bosse
Anledningen till frågan är att jag tänkte köra en ominstallation/ rep av W7 och fick svaret att det saknades utrymme. Nu är problemet med W7 löst men det är ju intressant att veta inför dylika utrymmesproblem

Re: virtual box

InläggPostat: lör sep 05, 2020 6:00 pm
av Mikael
Ja det är bra om man kan göra detta innan man installerar något. Om partitionen man vill öka ligger sist/till höger går det "lätt" att öka storleken om det finns oallokerad plats till höger om denna. Jag hade en "swap" där och fick göra flera moment innan jag fick till det.

Re: virtual box

InläggPostat: lör sep 05, 2020 6:11 pm
av bosse
Tack för info

Re: virtual box

InläggPostat: lör sep 05, 2020 7:07 pm
av LennartL
Kommer med en annan fråga.
Vilka tangenter gäller när det står " värd, home och host när man ska skala ett fönster i virtual box?

Re: virtual box

InläggPostat: lör sep 05, 2020 8:04 pm
av Mikael
LennartL skrev:Kommer med en annan fråga.
Vilka tangenter gäller när det står " värd, home och host när man ska skala ett fönster i virtual box?

Jag förstår inte frågan?
Kan du visa med ett skärmklipp?

Re: virtual box

InläggPostat: lör sep 05, 2020 8:12 pm
av Mikael
Eller.. kanske

Menar du här?
20200905210801.png
20200905210801.png (22.84 KiB) Visad 1125 gånger


"HOST" är det som är valt i inställningarma och det ser man längst ner till höger
20200905210819.png
20200905210819.png (11.79 KiB) Visad 1125 gånger


Ja eller i inställningarna då
20200905211151.png
20200905211151.png (24.51 KiB) Visad 1125 gånger

Re: virtual box

InläggPostat: lör sep 05, 2020 8:15 pm
av LennartL
Nej kan inte visa det just nu.
Men när du har installerar ett os i virtualbox och sedan vill förstora ( skala) os,et så kommer det upp en ruta
Och där finns dom här så man vet hur man kan gå tillbaka eller öka rutan för Os,et.

Ok ursäkat. Menar "scaled mode! Ja.

Men vad menas med Home, Host, och Värd?

Re: virtual box

InläggPostat: lör sep 05, 2020 8:42 pm
av bosse
LennartL skrev:Nej kan inte visa det just nu.
Men när du har installerar ett os i virtualbox och sedan vill förstora ( skala) os,et så kommer det upp en ruta
Och där finns dom här så man vet hur man kan gå tillbaka eller öka rutan för Os,et.

Ok ursäkat. Menar "scaled mode! Ja.

Men vad menas med Home, Host, och Värd?

I min version fungerar höger Ctrl som Host och enter som Home

Re: virtual box

InläggPostat: lör sep 05, 2020 9:04 pm
av Mikael
HOST betyder ju VÄRD på svenska. VÄRD-tangent kan man välja i inställningarna.
Enda gången jag behöver använda VÄRD är om muspekaren inte frigörs om man drar den mellan gäst och värd.
Fönster storleksändrar jag genom att dra i dem.