Virtualbox, byta version

Re: Virtualbox, byta version

Inläggav Mikael » mån apr 13, 2020 3:14 pm

Det ser väl bra ut, förutom att du inte har någon monteringspunkt, som ex. H:

Tillägg:
Du kan väl kolla vad "invalid settings detected" anger för fel?

Mera:
Ser att det är 112 uppdateringar som vill installeras i XP.
---
Linux Mint 20 Ulyana, Cinnamon @Mintbox Mini2 Pro      "from freedom came elegance"
Mikael
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 2011
Blev medlem: lör jan 07, 2012 3:29 pm
Ort: Söråker

Re: Virtualbox, byta version

Inläggav bosse » mån apr 13, 2020 3:25 pm

Mikael skrev:Det ser väl bra ut, förutom att du inte har någon monteringspunkt, som ex. H:

Tillägg:
Du kan väl kolla vad "invalid settings detected" anger för fel?

Mera:
Ser att det är 112 uppdateringar som vill installeras i XP.

H: var hittar jag rätt Bokstav på maskinen?

settings detected : Acceleration page, disable VT-x/AMD-V
Tidigare kunde jag markera/avmarkera detta men inte längre. Jag kan inte göra några ändringar WinXP-Settings. bara läsa vad som är valt tidigare.
bosse
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 533
Blev medlem: tis aug 12, 2014 7:25 am

Re: Virtualbox, byta version

Inläggav Mikael » mån apr 13, 2020 3:34 pm

H: hade JAG valt bara för att det var Hämtningar men du kan välja vilken boskav som helst, utom C eller låta det vara utan bokstav som du har.
Du hittar den delade mappen ändå i "nätverket".

Som jag tidigare skrev kan man inte göra alla ändringar när maskinen körs.

disable VT-x/AMD-V hänger ju ihop med tidigare problem. Om maskinen fungerar som den ska kan du ignorera felmeddelandet eller avmarkera valen.
Hur såg det ut i BIOS, under Security? Så som jag skrev att det såg ut på min (jobbets) Lenovo?
---
Linux Mint 20 Ulyana, Cinnamon @Mintbox Mini2 Pro      "from freedom came elegance"
Mikael
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 2011
Blev medlem: lör jan 07, 2012 3:29 pm
Ort: Söråker

Re: Virtualbox, byta version

Inläggav bosse » mån apr 13, 2020 3:36 pm

Mikael skrev:H: hade JAG valt bara för att det var Hämtningar men du kan välja vilken boskav som helst, utom C eller låta det vara utan bokstav som du har.
Du hittar den delade mappen ändå i "nätverket".

Som jag tidigare skrev kan man inte göra alla ändringar när maskinen körs.

disable VT-x/AMD-V hänger ju ihop med tidigare problem. Om maskinen fungerar som den ska kan du ignorera felmeddelandet eller avmarkera valen.
Hur såg det ut i BIOS, under Security? Så som jag skrev att det såg ut på min (jobbets) Lenovo?

där var processorn AMT och ville inte ha AMD om jag kommer ihåg rätt
bosse
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 533
Blev medlem: tis aug 12, 2014 7:25 am

Re: Virtualbox, byta version

Inläggav Mikael » mån apr 13, 2020 3:51 pm

bosse skrev:där var processorn AMT och ville inte ha AMD om jag kommer ihåg rätt

Nja det var nog inte på "fliken" security du såg detta väl?


En annan sak:
Du kan nog behöva sätta en enhetsbokstav, ändå, för din delade mapp.
Eller inte för att komma åt Hämtningar men om du skapar en "data-mapp" där företaget i SPCS ska ligga så behöver man i SPCS skriva sökvägen, det finns ingen bläddraknapp.
Så om du skapar en mapp i Mint, i Home, som heter ex. SPCS och sedan anger den som en "shared folder" så bör du ange en monteringspunkt, som ex. S: för den.
I SPCS anger du då S:\Mitt företag
---
Linux Mint 20 Ulyana, Cinnamon @Mintbox Mini2 Pro      "from freedom came elegance"
Mikael
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 2011
Blev medlem: lör jan 07, 2012 3:29 pm
Ort: Söråker

Re: Virtualbox, byta version

Inläggav bosse » mån apr 13, 2020 4:11 pm

uppdateringar till XP fungerar det via nätet utan virusprogram?
bosse
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 533
Blev medlem: tis aug 12, 2014 7:25 am

Re: Virtualbox, byta version

Inläggav bosse » mån apr 13, 2020 4:19 pm

bosse skrev:
Mikael skrev:Det ser väl bra ut, förutom att du inte har någon monteringspunkt, som ex. H:

Tillägg:
Du kan väl kolla vad "invalid settings detected" anger för fel?

Mera:
Ser att det är 112 uppdateringar som vill installeras i XP.

H: var hittar jag rätt Bokstav på maskinen?

settings detected : Acceleration page, disable VT-x/AMD-V

Ändrat i BIOS/enablat och felmeddelandet försvann.
Tidigare kunde jag markera/avmarkera detta men inte längre. Jag kan inte göra några ändringar WinXP-Settings. bara läsa vad som är valt tidigare.
bosse
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 533
Blev medlem: tis aug 12, 2014 7:25 am

Re: Virtualbox, byta version

Inläggav bosse » mån apr 13, 2020 4:19 pm

Ändrat i BIOS/enablat och felmeddelandet försvann.
bosse
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 533
Blev medlem: tis aug 12, 2014 7:25 am

Re: Virtualbox, byta version

Inläggav Mikael » mån apr 13, 2020 4:38 pm

bosse skrev:Ändrat i BIOS/enablat och felmeddelandet försvann.


Ah, jättebra!
---
Linux Mint 20 Ulyana, Cinnamon @Mintbox Mini2 Pro      "from freedom came elegance"
Mikael
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 2011
Blev medlem: lör jan 07, 2012 3:29 pm
Ort: Söråker

Re: Virtualbox, byta version

Inläggav Mikael » mån apr 13, 2020 4:41 pm

bosse skrev:uppdateringar till XP fungerar det via nätet utan virusprogram?

Du menar anti-virusprogram? Ja, filerna kommer ju direkt från Microsofts server.
---
Linux Mint 20 Ulyana, Cinnamon @Mintbox Mini2 Pro      "from freedom came elegance"
Mikael
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 2011
Blev medlem: lör jan 07, 2012 3:29 pm
Ort: Söråker

Re: Virtualbox, byta version

Inläggav bosse » mån apr 13, 2020 4:41 pm

har uppdaterat XP via nätet
bosse
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 533
Blev medlem: tis aug 12, 2014 7:25 am

Re: Virtualbox, byta version

Inläggav bosse » mån apr 13, 2020 5:15 pm

Behövs något antivirusprogram när man kör windowsprogram i Virtualbox, eller skall man stänga nätuppkopplingen när man använder XP i Virtualbox ?
bosse
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 533
Blev medlem: tis aug 12, 2014 7:25 am

Re: Virtualbox, byta version

Inläggav bosse » mån apr 13, 2020 5:30 pm

Skärmbild från 2020-04-13 18-28-34.png
Skärmbild från 2020-04-13 18-28-34.png (172.43 KiB) Visad 1794 gånger


Kan inte spara detta ???
bosse
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 533
Blev medlem: tis aug 12, 2014 7:25 am

Re: Virtualbox, byta version

Inläggav Mikael » mån apr 13, 2020 6:12 pm

bosse skrev:Behövs något antivirusprogram när man kör windowsprogram i Virtualbox, eller skall man stänga nätuppkopplingen när man använder XP i Virtualbox ?

Jag personligen tycker att det räcker om man skannar, med Mint, nerladdade filer med clamav innan man tar in dem till XP.
OM man nu laddar ner filer från okända källor.

Nätverksanslutning behövs ju då egentligen bara för XP,s uppdateringar och de är ju ju gjorda.

Kan inte spara detta ???

Vad är du försöker spara?

Felmeddelandet tyder ju på att maskinen skulle kunna köras.
Och då går det ju som bekant inte att spara vissa inställningar...
---
Linux Mint 20 Ulyana, Cinnamon @Mintbox Mini2 Pro      "from freedom came elegance"
Mikael
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 2011
Blev medlem: lör jan 07, 2012 3:29 pm
Ort: Söråker

Re: Virtualbox, byta version

Inläggav bosse » mån apr 13, 2020 6:49 pm

Mikael skrev:
bosse skrev:Behövs något antivirusprogram när man kör windowsprogram i Virtualbox, eller skall man stänga nätuppkopplingen när man använder XP i Virtualbox ?

Jag personligen tycker att det räcker om man skannar, med Mint, nerladdade filer med clamav innan man tar in dem till XP.
OM man nu laddar ner filer från okända källor.

Nätverksanslutning behövs ju då egentligen bara för XP,s uppdateringar och de är ju ju gjorda.

Kan inte spara detta ???

Vad är du försöker spara?

Felmeddelandet tyder ju på att maskinen skulle kunna köras.
Och då går det ju som bekant inte att spara vissa inställningar...

Jag försöker spara SPCS /home/bo/SPCS som syns ovanför saving settings 80%
bosse
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 533
Blev medlem: tis aug 12, 2014 7:25 am

FöregåendeNästa

Återgå till Program till Linux Mint

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 5 gäster

cron