Om linuxmint.se

Carl-Uno Olsson

LinuxMint.se startades av Carl-Uno Olsson för att informera om Linux Mint på svenska. Linux Mint Sweden har numera status som ”official local community” och Carl-Uno är ”Community Leader”.

Alla är välkomna att bidra på olika sätt. Exempel på vad som behöver göras finns på sidan ”Engagera dig”. De som deltar i arbetet kommer att listas på denna sida och får en egen mailadress (forward) dittnamn @linuxmint.se.

Kakor (cookies) används på webbsidan och i forumet för att förbättra funktionaliteten. De används inte för att kartlägga användare.

7 reaktioner på ”Om linuxmint.se”

 1. Hur pass viruskänsligt är linux mint?
  Det är viktigt med säkerheten.

  Finns det anti virus applikationer att ladda hem?

 2. Otroligt trött på alla uppdateringar från Windows 10 som bra ställer till problem. Kan jag installera LinuxMint och installera av Windows 10 ?

 3. Ja, du kan ersätta Windows 10 med Linux Mint. En bra början är att gå igenom vilka program du använder. Kontrollera sedan om samma program, eller någonting motsvarande, finns i Mint. Bli medlem i vårt forum, https://linuxmint.se/forum, så att du kan ställa frågor om det är någonting du behöver hjälp med. Om du mot förmodan skulle ångra dig så kan du alltid installera Windows igen eftersom Microsoft registrerade din dator vid installationen av Windows 10.

 4. Hej Jan – Olof
  Tack för dina svar.
  Det verkar bra men jag är tveksam då jag riskerar att inte kunna ha kvar MusicBee,
  Mvh

 5. Ja, senaste versionen av MusicBee (3.3) kräver tydligen .NET 4.6.1 eller senare. Det går väl att installera men tar stor plats. Själv använder jag ibland Clementine, https://www.clementine-player.org, som finns både för Windows, Mac och Linux.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *