fotoscanner

Re: fotoscanner

Inläggav LennartL » tis aug 28, 2018 3:59 pm

Så du har inte Kodak negativ att välja?
Naturligtvis så väljer väl Xsane vilken skrivare du har
så det är möjligt att du inte kan få Kodak negativ.
Prova någon annan negativ och se om det går.
Användarvisningsbild
LennartL
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 544
Blev medlem: mån apr 30, 2012 7:22 pm
Ort: Örebro

Re: fotoscanner

Inläggav LennartL » tis aug 28, 2018 4:08 pm

Om du har färgnegativ ska du nog använda denna inställning:
färgnegativ.png
färgnegativ.png (30.27 KiB) Visad 933 gånger
Användarvisningsbild
LennartL
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 544
Blev medlem: mån apr 30, 2012 7:22 pm
Ort: Örebro

Re: fotoscanner

Inläggav Mikael » tis aug 28, 2018 4:09 pm

bosse skrev:Jag saknar rutan med film som du har

Beror inte det på hårdvaran? Att xsane hämtar information från den?
---
Linux Mint 20 Ulyana, Cinnamon @Mintbox Mini2 Pro      "from freedom came elegance"
Mikael
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 1791
Blev medlem: lör jan 07, 2012 3:29 pm
Ort: Söråker

Re: fotoscanner

Inläggav bosse » tis aug 28, 2018 4:12 pm

LennartL skrev:Om du har färgnegativ ska du nog använda denna inställning:
färgnegativ.png

Jag har inte ens dialogrutan i min version ?
bosse
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 407
Blev medlem: tis aug 12, 2014 7:25 am

Re: fotoscanner

Inläggav bosse » tis aug 28, 2018 4:22 pm

Skärmbild från 2018-08-28 17-21-08.png
Skärmbild från 2018-08-28 17-21-08.png (8.2 KiB) Visad 932 gånger


får felmeddelande vid uppstart
bosse
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 407
Blev medlem: tis aug 12, 2014 7:25 am

Re: fotoscanner

Inläggav Mikael » tis aug 28, 2018 4:36 pm

Eftersom jag skrotat xsane och kör med gscan2pdf testade jag att installera xsane.
Första starten ett felmeddelande men nästa gång fick jag upp dialogen och kunde där välja:
Markering_038.png
Markering_038.png (42.84 KiB) Visad 929 gånger

Jag har inte någon tillsats osv. för foto-negativ eller diabilder.
---
Linux Mint 20 Ulyana, Cinnamon @Mintbox Mini2 Pro      "from freedom came elegance"
Mikael
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 1791
Blev medlem: lör jan 07, 2012 3:29 pm
Ort: Söråker

Re: fotoscanner

Inläggav LennartL » tis aug 28, 2018 4:42 pm

Är det denna ruta du inte har?
grå.png
grå.png (30.12 KiB) Visad 926 gånger
Användarvisningsbild
LennartL
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 544
Blev medlem: mån apr 30, 2012 7:22 pm
Ort: Örebro

Re: fotoscanner

Inläggav LennartL » tis aug 28, 2018 4:48 pm

Så här ser hela bilden ut när jag scannat EN MYCKET GAMMAL bild säkert 40-45 år gammal
hela bilden.png
hela bilden.png (229.25 KiB) Visad 923 gånger
Användarvisningsbild
LennartL
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 544
Blev medlem: mån apr 30, 2012 7:22 pm
Ort: Örebro

Re: fotoscanner

Inläggav bosse » tis aug 28, 2018 4:54 pm

LennartL skrev:Är det denna ruta du inte har?
grå.png

Jo, jag har den bilden men inte med den dialogrutan som har en filmremsa
framför sig. Jag la in en skärmbild lite tidigare som visar min bild.
Jag har gjort en ominstallation men det blev ingen skillnad. Se även skärmdumpen med felmeddelandet :?:
bosse
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 407
Blev medlem: tis aug 12, 2014 7:25 am

Re: fotoscanner

Inläggav LennartL » tis aug 28, 2018 5:02 pm

Ok om jag förstår dig rätt så lägger du på en smalfilm med bilder på.
Men konstigt att du inte får den möjlighet som jag o Mikael beskrev.
Användarvisningsbild
LennartL
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 544
Blev medlem: mån apr 30, 2012 7:22 pm
Ort: Örebro

Re: fotoscanner

Inläggav bosse » tis aug 28, 2018 5:08 pm

Skärmbild från 2018-08-28 18-07-01.png
Skärmbild från 2018-08-28 18-07-01.png (146.58 KiB) Visad 919 gånger


verkar vara något som spökar vid installationen
bosse
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 407
Blev medlem: tis aug 12, 2014 7:25 am

Re: fotoscanner

Inläggav bosse » tis aug 28, 2018 5:09 pm

belysningen ovanifrån startas aldrig så jag kan inte skanna någon film
bosse
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 407
Blev medlem: tis aug 12, 2014 7:25 am

Re: fotoscanner

Inläggav LennartL » tis aug 28, 2018 5:25 pm

Ta bort den gamla filen HPLIP-3.18.7 och installera den igen.
Och se om det hjälper.
Användarvisningsbild
LennartL
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 544
Blev medlem: mån apr 30, 2012 7:22 pm
Ort: Örebro

Re: fotoscanner

Inläggav bosse » tis aug 28, 2018 5:29 pm

LennartL skrev:Ta bort den gamla filen HPLIP-3.18.7 och installera den igen.
Och se om det hjälper.

Jag har provat 3 ggr, utan att det blir skillnad, men fan den som ger sig jag kör igen :P
bosse
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 407
Blev medlem: tis aug 12, 2014 7:25 am

Re: fotoscanner

Inläggav LennartL » tis aug 28, 2018 5:53 pm

Prova med hplip-3.17.11.run på denna sidan:
https://sourceforge.net/projects/hplip/ ... p/3.17.11/
Användarvisningsbild
LennartL
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 544
Blev medlem: mån apr 30, 2012 7:22 pm
Ort: Örebro

FöregåendeNästa

Återgå till Övriga supportfrågor

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 7 gäster

cron