Mint 17.1 "Rebecca"

Re: Mint 17.1 "Rebecca"

Inläggav LennartL » lör dec 06, 2014 1:05 pm

stickanbj skrev:Har uppgraderat i går. Lätt som en plätt. Allt fungerar.


Var hämtade du uppgraderingen?
Användarvisningsbild
LennartL
Ninja
 
Inlägg: 482
Blev medlem: mån apr 30, 2012 7:22 pm
Ort: Örebro

Re: Mint 17.1 "Rebecca"

Inläggav Mikael » lör dec 06, 2014 1:16 pm

Uppdateringshanterare_057.png
Uppdateringshanterare_057.png (31.33 KiB) Visad 2113 gånger
---
Linux Mint 19.2 Tina, Cinnamon+MATE  @Mintbox Mini2 Pro      "from freedom came elegance"
Användarvisningsbild
Mikael
Kejsare
 
Inlägg: 1392
Blev medlem: lör jan 07, 2012 3:29 pm
Ort: Söråker

Re: Mint 17.1 "Rebecca"

Inläggav LennartL » lör dec 06, 2014 1:17 pm

Hittade det!
Användarvisningsbild
LennartL
Ninja
 
Inlägg: 482
Blev medlem: mån apr 30, 2012 7:22 pm
Ort: Örebro

Re: Mint 17.1 "Rebecca"

Inläggav LennartL » lör dec 06, 2014 1:56 pm

Fungerar inte Compiz i Mate. Tex att kunna rotera en kub?
Inga inställningar jag gör i Compiz verkar fungera.
Användarvisningsbild
LennartL
Ninja
 
Inlägg: 482
Blev medlem: mån apr 30, 2012 7:22 pm
Ort: Örebro

Re: Mint 17.1 "Rebecca"

Inläggav LennartL » lör dec 06, 2014 2:05 pm

Uppgraderat och klart. Finns nog ingen annan dist som gör det så bra som LinuxMint.
Gick hur smidigt som helst.
Tack Mikael för tipset.
Användarvisningsbild
LennartL
Ninja
 
Inlägg: 482
Blev medlem: mån apr 30, 2012 7:22 pm
Ort: Örebro

Re: Mint 17.1 "Rebecca"

Inläggav mattem » sön dec 07, 2014 12:06 am

Ja, uppgraderade här med precis... först till 17.1 och efter uppdateringen så uppdaterade jag kärnan till 3.13.0-37 som är ett separat moment för oss som uppdaterar systemet och inte installerar 17.1 på nytt.

Hur smidigt som helst, tror det tog mindre än 10 minuter hela processen, slå det Windows :mrgreen: :lol:
mattem
Ninja
 
Inlägg: 147
Blev medlem: mån jul 07, 2014 5:07 pm
Ort: Sösdala/Skåne

Re: Mint 17.1 "Rebecca"

Inläggav Mikael » sön dec 07, 2014 8:23 am

Hur? :geek:

Äh hittade, läste listan från fel håll bara :oops:
---
Linux Mint 19.2 Tina, Cinnamon+MATE  @Mintbox Mini2 Pro      "from freedom came elegance"
Användarvisningsbild
Mikael
Kejsare
 
Inlägg: 1392
Blev medlem: lör jan 07, 2012 3:29 pm
Ort: Söråker

Re: Mint 17.1 "Rebecca"

Inläggav Attimannen » lör jan 03, 2015 10:35 am

Försökte uppdatera igår från 13 xfce 64 bit till 17.1 xfce 32 bit rc .
Installationen kraschade 2 ggr stängde av och startade om datorn.
Kommer bara till inloggningssidan där den inte godkänner lösenordet.
Verkar instabil och buggig och framför allt seg.
Någon som har en idé eller erfarenheter från dyl.
13 flöt på fint när den gick som den skulle.
Iso filen är kollad med md5sum och jag gjorde en ren installation där installationsprogramet skötte partioneringen.
Senast redigerad av Attimannen lör jan 03, 2015 5:54 pm, redigerad totalt 1 gång.
Attimannen
Munk
 
Inlägg: 24
Blev medlem: ons mar 26, 2014 9:51 pm

Re: Mint 17.1 "Rebecca"

Inläggav Mikael » lör jan 03, 2015 11:40 am

Något som stämmer med "Known issues" och din dator här?
http://www.linuxmint.com/rel_rebecca_xfce.php
---
Linux Mint 19.2 Tina, Cinnamon+MATE  @Mintbox Mini2 Pro      "from freedom came elegance"
Användarvisningsbild
Mikael
Kejsare
 
Inlägg: 1392
Blev medlem: lör jan 07, 2012 3:29 pm
Ort: Söråker

Re: Mint 17.1 "Rebecca"

Inläggav stickanbj » lör jan 03, 2015 4:15 pm

Varför uppdatera från 64bit till 32 bit? Och varför rc?
Att uppdatera 13 till 17.1 medför nog också problem eftersom många paket har utvecklats.
Man kan dock uppgradera om man har separat home-partition. Mna bör dock hålla sig till samma version (32- eller 64-bit)
stickanbj
Ninja
 
Inlägg: 130
Blev medlem: ons jul 20, 2011 7:03 am

Re: Mint 17.1 "Rebecca"

Inläggav Jan-Olof » lör jan 03, 2015 4:41 pm

stickanbj skrev:varför rc?

Xfce-utgåvan av Rebecca finns fortfarande bara som RC. Jag kör den just nu och tycker att den fungerar bättre än någonsin tidigare :D
Det bästa är säkert att göra en ren nyinstallation i det här fallet. Att försöka blanda 32 och 64 bitar är ingen bra idé.
Jan-Olof
Kejsare
 
Inlägg: 1095
Blev medlem: tis dec 08, 2009 2:07 pm

Re: Mint 17.1 "Rebecca"

Inläggav Attimannen » lör jan 03, 2015 6:11 pm

Mikael skrev:Något som stämmer med "Known issues" och din dator här?
http://www.linuxmint.com/rel_rebecca_xfce.php

Kanske, vet inte vad en non-PAE processor är,men det är en amd och moderkortet abit.
Attimannen
Munk
 
Inlägg: 24
Blev medlem: ons mar 26, 2014 9:51 pm

Re: Mint 17.1 "Rebecca"

Inläggav Attimannen » lör jan 03, 2015 6:23 pm

stickanbj skrev:Varför uppdatera från 64bit till 32 bit? Och varför rc?
Att uppdatera 13 till 17.1 medför nog också problem eftersom många paket har utvecklats.
Man kan dock uppgradera om man har separat home-partition. Mna bör dock hålla sig till samma version (32- eller 64-bit)

Tanken med att uppdatera var att få en stabilare dator, 13 har krånglat en del för mig.
Att gå från 64 till 32 var en idé jag fick efter att ha läst här på forumet om rekommendationer om ram (64 bitar minst 4 g i ram).
Obs, jag gjorde en ren installation och iso filen var kollad med md5sum, har alltså inte blandat 64 och 32 bitar.
Attimannen
Munk
 
Inlägg: 24
Blev medlem: ons mar 26, 2014 9:51 pm

Re: Mint 17.1 "Rebecca"

Inläggav Jan-Olof » lör jan 03, 2015 7:13 pm

Attimannen skrev:Kanske, vet inte vad en non-PAE processor är,men det är en amd och moderkortet abit.

Om datorn är tillverkad senare än år 1995 (enligt https://help.ubuntu.com/community/PAE) så skall det inte vara några problem.

Du kan naturligtvis köra 64 bitar även med mindre än 4 GB arbetsminne. Nackdelen är att fördelarna med 64 bitar då inte utnyttjas. Hur mycket minne är det fråga om - om det är väldigt lite så kan det kanske ställa till problem.
Jan-Olof
Kejsare
 
Inlägg: 1095
Blev medlem: tis dec 08, 2009 2:07 pm

Re: Mint 17.1 "Rebecca"

Inläggav Attimannen » lör jan 03, 2015 8:03 pm

Började om igen med ny installation och nu funkar det, men den är nog lite för tung för min gamla dator, hårddisken knarrar som när jag körde Windows.
Går det att ändra swap storleken i efterhand?
Såg att den bara är 1,1 gb.
Kommer inte ihåg exakt hur mkt det är i datorn och hittar inte hur jag får fram det, nånstans runt 750-760 mb.
Har försökt med mer minne men datorn hittar inte dom.
Attimannen
Munk
 
Inlägg: 24
Blev medlem: ons mar 26, 2014 9:51 pm

FöregåendeNästa

Återgå till Installera Linux Mint

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron