Sida 2 av 3

Re: fotoscanner

InläggPostat: tis aug 28, 2018 3:59 pm
av LennartL
Så du har inte Kodak negativ att välja?
Naturligtvis så väljer väl Xsane vilken skrivare du har
så det är möjligt att du inte kan få Kodak negativ.
Prova någon annan negativ och se om det går.

Re: fotoscanner

InläggPostat: tis aug 28, 2018 4:08 pm
av LennartL
Om du har färgnegativ ska du nog använda denna inställning:
färgnegativ.png
färgnegativ.png (30.27 KiB) Visad 932 gånger

Re: fotoscanner

InläggPostat: tis aug 28, 2018 4:09 pm
av Mikael
bosse skrev:Jag saknar rutan med film som du har

Beror inte det på hårdvaran? Att xsane hämtar information från den?

Re: fotoscanner

InläggPostat: tis aug 28, 2018 4:12 pm
av bosse
LennartL skrev:Om du har färgnegativ ska du nog använda denna inställning:
färgnegativ.png

Jag har inte ens dialogrutan i min version ?

Re: fotoscanner

InläggPostat: tis aug 28, 2018 4:22 pm
av bosse
Skärmbild från 2018-08-28 17-21-08.png
Skärmbild från 2018-08-28 17-21-08.png (8.2 KiB) Visad 931 gånger


får felmeddelande vid uppstart

Re: fotoscanner

InläggPostat: tis aug 28, 2018 4:36 pm
av Mikael
Eftersom jag skrotat xsane och kör med gscan2pdf testade jag att installera xsane.
Första starten ett felmeddelande men nästa gång fick jag upp dialogen och kunde där välja:
Markering_038.png
Markering_038.png (42.84 KiB) Visad 928 gånger

Jag har inte någon tillsats osv. för foto-negativ eller diabilder.

Re: fotoscanner

InläggPostat: tis aug 28, 2018 4:42 pm
av LennartL
Är det denna ruta du inte har?
grå.png
grå.png (30.12 KiB) Visad 925 gånger

Re: fotoscanner

InläggPostat: tis aug 28, 2018 4:48 pm
av LennartL
Så här ser hela bilden ut när jag scannat EN MYCKET GAMMAL bild säkert 40-45 år gammal
hela bilden.png
hela bilden.png (229.25 KiB) Visad 922 gånger

Re: fotoscanner

InläggPostat: tis aug 28, 2018 4:54 pm
av bosse
LennartL skrev:Är det denna ruta du inte har?
grå.png

Jo, jag har den bilden men inte med den dialogrutan som har en filmremsa
framför sig. Jag la in en skärmbild lite tidigare som visar min bild.
Jag har gjort en ominstallation men det blev ingen skillnad. Se även skärmdumpen med felmeddelandet :?:

Re: fotoscanner

InläggPostat: tis aug 28, 2018 5:02 pm
av LennartL
Ok om jag förstår dig rätt så lägger du på en smalfilm med bilder på.
Men konstigt att du inte får den möjlighet som jag o Mikael beskrev.

Re: fotoscanner

InläggPostat: tis aug 28, 2018 5:08 pm
av bosse
Skärmbild från 2018-08-28 18-07-01.png
Skärmbild från 2018-08-28 18-07-01.png (146.58 KiB) Visad 918 gånger


verkar vara något som spökar vid installationen

Re: fotoscanner

InläggPostat: tis aug 28, 2018 5:09 pm
av bosse
belysningen ovanifrån startas aldrig så jag kan inte skanna någon film

Re: fotoscanner

InläggPostat: tis aug 28, 2018 5:25 pm
av LennartL
Ta bort den gamla filen HPLIP-3.18.7 och installera den igen.
Och se om det hjälper.

Re: fotoscanner

InläggPostat: tis aug 28, 2018 5:29 pm
av bosse
LennartL skrev:Ta bort den gamla filen HPLIP-3.18.7 och installera den igen.
Och se om det hjälper.

Jag har provat 3 ggr, utan att det blir skillnad, men fan den som ger sig jag kör igen :P

Re: fotoscanner

InläggPostat: tis aug 28, 2018 5:53 pm
av LennartL
Prova med hplip-3.17.11.run på denna sidan:
https://sourceforge.net/projects/hplip/ ... p/3.17.11/