Asus Eee ljudproblem.

Asus Eee ljudproblem.

Inläggav larsil8915 » tor mar 11, 2010 9:33 am

Hej!

Jag uppgraderade från Linux Mint 7 till Mint 8 på min Asus Eee 1000H och då tappade jag ljudet i högtalarna! Hörlurar funkar fint. Finns det nåt knep för att få tillbaka ljudet?

//Lasse
larsil8915
Munk
 
Inlägg: 11
Blev medlem: lör jul 25, 2009 9:17 pm

Re: Asus Eee ljudproblem.

Inläggav tux-sven » tor mar 11, 2010 10:39 am

Det var lustigt, på mina datorer har det varit samma ljudutgång bara med en mekanisk switch i hörtelefonjacken.
Men du har tydligen två olika ljudutgångar på din dator. Kolla igenom de olika inställningarna av volym som finns.

Du har först ljudinställningar som du kommer åt från volymkontrollen i panelen.
Sedan har du några ytterligare reglage under "Ljud och video" i startmenyn. Kolla särskilt på "Volymkontroll för Pulse Audio. (Där kan jag se att det finns val för hörlurar och högtalare) ;)
Användarvisningsbild
tux-sven
Ninja
 
Inlägg: 359
Blev medlem: tor nov 19, 2009 9:26 pm
Ort: Götene

Re: Asus Eee ljudproblem.

Inläggav larsil8915 » tor mar 11, 2010 1:56 pm

Alla kontroller står på max! :|
Jag vet inte vad som kan ha gått fel? Borde funka!
larsil8915
Munk
 
Inlägg: 11
Blev medlem: lör jul 25, 2009 9:17 pm

Re: Asus Eee ljudproblem.

Inläggav larsil8915 » tor mar 11, 2010 4:14 pm

Ganska otroligt vad som händer!
Jag kan ju inget om Linux egentligen så jag tänkte göra en ominstallation av Linux Mint för att se om det skulle hjälpa.
Det kändes ju lite jobbigt så jag gick in i pakethanteraren och sökte på alsamixer och där fanns det ett paket som hette alsamixergui, så jag markerade det för installation (det var nåt annat paket som hängde med automatiskt också) och installerade dessa! Då får man ett program som heter Alsamixergui i startmenyn under Ljud och Video. Det visade sig vara en liten grafisk kontroll av ljud. Drog staplarna i topp och sen funkade det!! :D
larsil8915
Munk
 
Inlägg: 11
Blev medlem: lör jul 25, 2009 9:17 pm

Re: Asus Eee ljudproblem.

Inläggav tux-sven » tor mar 11, 2010 5:07 pm

Aha, så bra det löste sig. OCH du ordnade det helt på egen hand! :D
Alltså har du hjälpt till att utöka vår kunskapsbas, :mrgreen:

Ett alternativ är att bara skriva "alsamixer" i ett terminalfönster, fast då får man ingen riktig grafik.

/Sven
Användarvisningsbild
tux-sven
Ninja
 
Inlägg: 359
Blev medlem: tor nov 19, 2009 9:26 pm
Ort: Götene

Re: Asus Eee ljudproblem.

Inläggav larsil8915 » fre mar 12, 2010 12:01 am

Ja det var ju kul att det löste sig, men jag hade faktiskt kört alsamixer i terminal och dom kontrollerna var på max och det fungerade ändå inte!

//Lasse
larsil8915
Munk
 
Inlägg: 11
Blev medlem: lör jul 25, 2009 9:17 pm

Re: Asus Eee ljudproblem.

Inläggav bittin » lör mar 13, 2010 4:56 pm

alsamixergui är bra saker :)
bittin
Ninja
 
Inlägg: 197
Blev medlem: sön jan 03, 2010 4:21 pm


Återgå till Övriga supportfrågor

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster

cron