Knas med skrivare LMDE

Knas med skrivare LMDE

Inläggav Mikael » sön apr 28, 2013 12:47 pm

Är till 99 % säker på att jag på min LMDE installerat en av två nätverksskrivare. 90 % säker att jag installerat båda.
Idag när jag för ovanlighetens skull behövde skriva ut är listan med installerade skrivare tom?

Att lägga till skrivare går inte lika smidigt. Båda skrivarna hittas direkt som nätverksskrivare men när jag ska lägga till dessa verkar allt fastna. Kan man göra detta ex. via terminalen?
Nu gör jag:
+Lägg till
Anger lösen
Markerar skrivaren, denna gång en HP, låter förvald "Anslutning" vara.
Framåt
(Söker drivrutiner.)
Verkställ efter att ha angivit namn.
Lösen

Här står det nu och tuggar med dialogen "Beskriv skrivaren" framme.
Markering_010.png
Markering_010.png (39.93 KiB) Visad 912 gånger


Egentligen två frågor:
Varför har skrivaren(na) ramlat bort? Hur åtgärdar jag problemet?

***

Mer fakta i målet:
Verkar som att skrivarna redan fanns där med de defaultnamn som föreslagits. Dessa defaultnamn fick vara kvar när jag nu försökte och då uppstod tuggandet. Om jag bytte namn gick det bra lägga till skrivare igen.

Min första fråga kvarstår dock.
Senast redigerad av Mikael sön apr 28, 2013 1:31 pm, redigerad totalt 1 gång.
---
Linux Mint 19.3 Tricia, Cinnamon @Mintbox Mini2 Pro      "from freedom came elegance"
Mikael
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 1531
Blev medlem: lör jan 07, 2012 3:29 pm
Ort: Söråker

Re: Knas med skrivare LMDE

Inläggav tux-sven » sön apr 28, 2013 1:28 pm

Har du (din användare) verkligen behörigheten att installera skrivare? :roll:
Användarvisningsbild
tux-sven
Ninja
 
Inlägg: 359
Blev medlem: tor nov 19, 2009 9:26 pm
Ort: Götene

Re: Knas med skrivare LMDE

Inläggav Mikael » sön apr 28, 2013 1:36 pm

tux-sven skrev:Har du (din användare) verkligen behörigheten att installera skrivare? :roll:

Hann nog editera mitt inlägg innan ditt svar/utan att ha läst ditt svar.
---
Linux Mint 19.3 Tricia, Cinnamon @Mintbox Mini2 Pro      "from freedom came elegance"
Mikael
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 1531
Blev medlem: lör jan 07, 2012 3:29 pm
Ort: Söråker

Re: Knas med skrivare LMDE

Inläggav Mikael » tis jul 02, 2013 8:43 pm

Nu har detta hänt igen men med lite andra symtom:

Har på min LMDE haft två skrivare installerade. Detta har funkat bra.
När jag så skulle göra en utskrift till en skrivare fungerade inte utskriften.
Eftersom jag bytt router och skrivarna tilldelats nya (och reserverade) adresser tänkte jag att felet berodde på detta varför jag tog bort de båda skrivarna för att lägga till dem igen.

Jag gör då så här (i Mate):
Kontrollpanel
Utskrifter
+Lägg till
Anger lösen
Klickar på nätverksskrivare
Väljer en av de två - ex. en HP
Som anslutning väljer jag den föreslagna av de tre som finns. (prövat de andra med)
Framåt
(söker drivrutin)
Verkställ
Anger lösen

Här tar det då stopp med dialogen Ny skrivare framme, ibland helt grå, ibland med synliga fält, och med ett snurrande hjul...
Minst 30 minuter har jag väntat på att något ska hända..
Och har prövat med båda skrivare och olika anslutningsalternativ.

Även här löstes problemet genom att ge skrivarna annat namn än det som föreslås.
Senast redigerad av Mikael ons jul 03, 2013 10:51 am, redigerad totalt 2 gånger.
---
Linux Mint 19.3 Tricia, Cinnamon @Mintbox Mini2 Pro      "from freedom came elegance"
Mikael
Finansiär och Beskyddare
 
Inlägg: 1531
Blev medlem: lör jan 07, 2012 3:29 pm
Ort: Söråker


Återgå till Övriga supportfrågor

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst