Thunderbird?? LÖST!

Thunderbird?? LÖST!

Inläggav LennartL » fre nov 24, 2017 6:04 pm

Varför öppnas inte Thunderbird direkt som det gjort förut.
Nu öppnas bara översta raden med namnet Mozilla Thunderbird först sedan tar det nog 10 sekunder innan själva programmet öppnas.
Varför har det blivit så??
Ska tillägga att den också ibland inte tar emot Hotmail.
Jag har Gmail och Hotmail på Thunderbird men Hotmail tar den inte alla gånger.
LennartL
Senast redigerad av LennartL mån dec 04, 2017 9:38 pm, redigerad totalt 1 gång.
Användarvisningsbild
LennartL
Ninja
 
Inlägg: 298
Blev medlem: mån apr 30, 2012 7:22 pm
Ort: Puerto De Mazarron, Spanien

Re: Thunderbird??

Inläggav Raggos » lör nov 25, 2017 5:12 pm

I LMDE öppnas Mozilla Thunderbird ver 52.4 direkt. Varför den inte tar emot Hotmai ibland verkar mysko, det finns en del kontoinställningar ang server och säkerhet man kan prova sig fram.
Raggos
Samuraj
 
Inlägg: 69
Blev medlem: lör jun 11, 2011 8:18 am

Re: Thunderbird??

Inläggav LennartL » sön nov 26, 2017 2:29 pm

Har nu testat olika saker på kontoinställningar men inget verkar bli som det ska.
Fattar "nada"
LennartL
Användarvisningsbild
LennartL
Ninja
 
Inlägg: 298
Blev medlem: mån apr 30, 2012 7:22 pm
Ort: Puerto De Mazarron, Spanien

Re: Thunderbird??

Inläggav Jan-Olof » sön nov 26, 2017 5:45 pm

Vad händer med den inledande fördröjningen om du ställer in programmet så att det inte försöker hämta post från hotmail?
Jan-Olof
Kejsare
 
Inlägg: 835
Blev medlem: tis dec 08, 2009 2:07 pm

Re: Thunderbird??

Inläggav LennartL » sön nov 26, 2017 8:02 pm

Det ändrar ingenting.
Så här ser det ut i ca 8-10 sekunder innan nåt händer.
Skärmavbild vid 2017-11-26 19-57-49.png
Skärmavbild vid 2017-11-26 19-57-49.png (49.17 KiB) Visad 107 gånger

Man ser bara den "gråa raden" med namnet på.
Användarvisningsbild
LennartL
Ninja
 
Inlägg: 298
Blev medlem: mån apr 30, 2012 7:22 pm
Ort: Puerto De Mazarron, Spanien

Re: Thunderbird??

Inläggav stickanbj » mån nov 27, 2017 2:20 pm

Kan det ha något med att du försökt ta emot Hotmail som POP3? Har hotmail, outlook, yahoo och gmail på min Thunderbird och det har aldrig klickat men hotmail och outlook tas emot med imap-protokollet. De övriga använder POP3
stickanbj
Ninja
 
Inlägg: 121
Blev medlem: ons jul 20, 2011 7:03 am

Re: Thunderbird??

Inläggav LennartL » mån nov 27, 2017 4:39 pm

Hej stickanbj!
Nej jag tror inte det. Hotmail använder imap.
Sedan tror jag inte det är problemet.
Det måste vara något med Thunderbirdprogrammet.
Jag tror det blev efter näst sista uppdateringen av programmet.
Användarvisningsbild
LennartL
Ninja
 
Inlägg: 298
Blev medlem: mån apr 30, 2012 7:22 pm
Ort: Puerto De Mazarron, Spanien

Re: Thunderbird??

Inläggav stickanbj » tis nov 28, 2017 3:43 pm

Märkligt är det. Skall bli intressant att se lösningen. Kanske det rättar till si vid uppgraderingen till 18.3. Jag har uppgraderat och allt ser ok ut.
stickanbj
Ninja
 
Inlägg: 121
Blev medlem: ons jul 20, 2011 7:03 am

Re: Thunderbird??

Inläggav LennartL » tis nov 28, 2017 3:46 pm

Ja, vi får se hur det löser sig. Kommer att tala om hur det gått senare.
Användarvisningsbild
LennartL
Ninja
 
Inlägg: 298
Blev medlem: mån apr 30, 2012 7:22 pm
Ort: Puerto De Mazarron, Spanien

Re: Thunderbird??

Inläggav LennartL » mån dec 04, 2017 9:38 pm

Nu har jag löst problemet.
Jag installerade Mate 18.3 original och då fungerar Thunderbird hur bra som helst.
:roll:
Användarvisningsbild
LennartL
Ninja
 
Inlägg: 298
Blev medlem: mån apr 30, 2012 7:22 pm
Ort: Puerto De Mazarron, Spanien


Återgå till Övriga supportfrågor

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst