Caja kan inte ta "Network"?? (LÖST)

Caja kan inte ta "Network"?? (LÖST)

Inläggav LennartL » tor sep 14, 2017 7:04 pm

Varför har det helt plötsligt blivit omöjligt att "ta netwerk" när jag ska koppla upp mig på en granndator? (i samma rum)
Får detta varje gång jag försöker gå till "Netwerk"
caja.png
caja.png (8.42 KiB) Visad 157 gånger
Senast redigerad av LennartL lör sep 30, 2017 6:58 pm, redigerad totalt 1 gång.
Användarvisningsbild
LennartL
Ninja
 
Inlägg: 285
Blev medlem: mån apr 30, 2012 7:22 pm
Ort: Puerto De Mazarron, Spanien

Re: Caja kan inte ta "Network"??

Inläggav Mikael » tor sep 14, 2017 8:22 pm

Funkar det med Gigolo?
Mest som en kontroll för att ev. se på vilken sida felet ligger...
* Do not feed the trolls *
Mikael
Kejsare
 
Inlägg: 871
Blev medlem: lör jan 07, 2012 3:29 pm
Ort: Söråker

Re: Caja kan inte ta "Network"??

Inläggav LennartL » tor sep 14, 2017 9:54 pm

Nej det fungerar inte heller.
Allt hände efter en start på datorn dagen efter.

LennartL
Användarvisningsbild
LennartL
Ninja
 
Inlägg: 285
Blev medlem: mån apr 30, 2012 7:22 pm
Ort: Puerto De Mazarron, Spanien

Re: Caja kan inte ta "Network"??

Inläggav Mikael » tor sep 21, 2017 7:33 pm

Kom på nu, när jag såg att det fanns en uppdatering av Samba, att det vid något tillfälle har krånglat när en sådan uppdatering blivit gjort utan att datorn startas om.

Du upptäckte felet efter en datorstart men det var väl den ena datorn? Kanske starta om båda?
* Do not feed the trolls *
Mikael
Kejsare
 
Inlägg: 871
Blev medlem: lör jan 07, 2012 3:29 pm
Ort: Söråker

Re: Caja kan inte ta "Network"??

Inläggav LennartL » tor sep 21, 2017 8:02 pm

Något konstigt är det. Nu får jag upp denna "skylt" när jag försöker ansluta till sambons dator.
Kunde inte montera platsen.png
Kunde inte montera platsen.png (9.95 KiB) Visad 116 gånger


Ändå har vi båda två mappar utdelade.
Och vi har startat om båda datorerna.
Fattar inget!
Desutom får jag denna bild när jag försöker att starta Sambo.
samba.png
samba.png (19.09 KiB) Visad 113 gånger
Användarvisningsbild
LennartL
Ninja
 
Inlägg: 285
Blev medlem: mån apr 30, 2012 7:22 pm
Ort: Puerto De Mazarron, Spanien

Re: Caja kan inte ta "Network"??

Inläggav Mikael » tor sep 21, 2017 10:07 pm

När jag kollar i min /etc/samba/smb.conf har jag inga rader som ser ut som de som ger felen.
* Do not feed the trolls *
Mikael
Kejsare
 
Inlägg: 871
Blev medlem: lör jan 07, 2012 3:29 pm
Ort: Söråker

Re: Caja kan inte ta "Network"??

Inläggav LennartL » fre sep 22, 2017 9:30 am

Nu har jag tagit bort allt som har med Samba att göra i datorn. ALLT! I alla mappar.
Och startad om datorn.
Installerat Samba igen.
Men får samma besked som i första bilden.
Jag fattar inte vad som är fel just nu.
Ska tillägga att jag använder LinuxMint 18.2 Mate.


HJÄLP!!!
Användarvisningsbild
LennartL
Ninja
 
Inlägg: 285
Blev medlem: mån apr 30, 2012 7:22 pm
Ort: Puerto De Mazarron, Spanien

Re: Caja kan inte ta "Network"?? (LÖST)

Inläggav Jan-Olof » tis okt 03, 2017 4:58 pm

Ser att ärendet är markerat som löst. Vad var det som orsakade det mystiska felet?
Jan-Olof
Kejsare
 
Inlägg: 812
Blev medlem: tis dec 08, 2009 2:07 pm

Re: Caja kan inte ta "Network"?? (LÖST)

Inläggav LennartL » tis okt 03, 2017 5:17 pm

Ja naturligtvis ska man tala om hur problemet löste sig.
Ursäkta att jag "glömt" bort att göra det.
Det löstes med denna länk:
https://forums.linuxmint.com/viewtopic. ... 10#p960482

Med hjälp av dessa inlägg fick jag igång allt på "Network" problemet.

Vad problemet igentligen var vet jag inte. Men detta löste problemet åt mig.
Ha det gott!!
Användarvisningsbild
LennartL
Ninja
 
Inlägg: 285
Blev medlem: mån apr 30, 2012 7:22 pm
Ort: Puerto De Mazarron, Spanien


Återgå till Program till Linux Mint

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst