Sida 1 av 1

Installera från grunden eller modifiera befintlig?

InläggPostat: tis apr 24, 2018 9:16 pm
av Mikael
Kanske går händelserna i förväg men..
Har ju beställt en Mintbox viewtopic.php?f=27&t=882#p4932 och den ska jag kunna hämta i morgon.

Tanken var att den skulle börja levereras med Tara när hon släpps men för oss som inte kunde vänta på det kunde man beställa med Sylvia i stället.
Vet inte vilken skrivbordsmiljö det är och jag vet inte om jag ska behålla Cinnamon, om det nu är det, även fast jag föredrar MATE.
Egentligen vet jag inte ens om det är något installerat alls eller om det ligger som en "Live" och väntar på installationen.

Hur mycket jobb är det att byta namn på nuvarande superanvändare?
Jag har alltid i mina installationer valt ett enda namn/användare som ju då också blir SU och ser gärna den lösningen på den nya datorn.
Kommer det att gå smidigt att byta språk på alla ställen där detta behövs? Eller kanske köra med Engelska?

Eller är det enklare att jag installerar allt från början, så som jag brukar?

:roll: :?: :?

Re: Installera från grunden eller modifiera befintlig?

InläggPostat: tis apr 24, 2018 11:19 pm
av Jan-Olof
Om datorn levereras med Mint förinstallerat så visas en bild med språkval när den startas. Du väljer sedan användarnamn, lösenord, tangentbordslayout, tidszon och övriga uppgifter för att skapa ditt konto.

Re: Installera från grunden eller modifiera befintlig?

InläggPostat: ons apr 25, 2018 8:26 am
av Mikael
Tack!
Jag återkopplar senare.

Re: Installera från grunden eller modifiera befintlig?

InläggPostat: tor apr 26, 2018 8:11 pm
av Mikael
Språket?

Skriv in namnet på filen du vill spara…_004.jpg
Skriv in namnet på filen du vill spara…_004.jpg (49.69 KiB) Visad 861 gånger

Re: Installera från grunden eller modifiera befintlig?

InläggPostat: tor apr 26, 2018 11:09 pm
av Jan-Olof
Det verkar ju som vissa språkpaket saknas. Jag antar att du redan har kontrollerat att stödet för svenska är fullt installerat? Om det ändå inte stämmer så kan du prova att ta bort svenskan och sedan installera stödet på nytt. Efter ny inloggning skall du då få en fråga om du vill byta mapparnas namn så att de stämmer med det nya språket.

Språkstöd.png
Språkstöd.png (5.74 KiB) Visad 854 gånger

Re: Installera från grunden eller modifiera befintlig?

InläggPostat: fre apr 27, 2018 3:52 pm
av Mikael
Jan-Olof skrev:Jag antar att du redan har kontrollerat att stödet för svenska är fullt installerat?

Hrm.. nej det hade jag inte... :oops: :oops:

Markering_005.jpg
Markering_005.jpg (16.19 KiB) Visad 840 gånger


Efter ny inloggning skall du då få en fråga om du vill byta mapparnas namn så att de stämmer med det nya språket.


Nej, så blev det inte.
Behövs inte men finns något sätt att ändra det, om man nu vill?

Re: Installera från grunden eller modifiera befintlig?

InläggPostat: fre apr 27, 2018 5:05 pm
av LennartL
Om du klickar på "Lägg till" så får du möjlighet att installera allt på svenska.

Re: Installera från grunden eller modifiera befintlig?

InläggPostat: fre apr 27, 2018 5:09 pm
av Mikael
LennartL skrev:Om du klickar på "Lägg till" så får du möjlighet att installera allt på svenska.

Ja, det gjorde jag ju men mapparna blev oförändrade ändå.

Dock något märkligt..
Googlade lite, hittade https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=113498
Ändrade enligt den men det blev bara tok varför jag ändrade tillbaks.

Sedan startade jag Caja som Adminstratör, högerklickade på Templates Byt namn - Mallar.
Skulle logga om för att kolla om namnet stod kvar men råkade starta om i stället.
Efter omstarten är alla mappnamn på Svenska...
:!: :?

Re: Installera från grunden eller modifiera befintlig?

InläggPostat: fre apr 27, 2018 5:30 pm
av LennartL
Jag har också märkt att man ibland måste starta om för att språket ska bli helt som det ska.
Kul att det fungerar.
:roll:

Re: Installera från grunden eller modifiera befintlig?

InläggPostat: fre apr 27, 2018 5:33 pm
av Mikael
LennartL skrev:Jag har också märkt att man ibland måste starta om för att språket ska bli helt som det ska.
Kul att det fungerar.
:roll:


Kan det har varit så enkelt? Att jag inte startade om efter komplettering av språkstödet? Utan bara loggade ut & in?
Ingen ide grotta ner sig mer i detta.

Re: Installera från grunden eller modifiera befintlig?

InläggPostat: fre apr 27, 2018 9:03 pm
av Jan-Olof
Mikael skrev:Hrm.. nej det hade jag inte... :oops: :oops:

I det läget är det tänkt att man skall klicka på svenska och sedan på Installera språkpaket. När det är klart loggar man ut. Vid nästa inloggning aktiveras de nya paketen.

Installera språkpaket.png
Installera språkpaket.png (7.68 KiB) Visad 827 gånger

Re: Installera från grunden eller modifiera befintlig?

InläggPostat: fre apr 27, 2018 10:43 pm
av Mikael
Jan-Olof skrev:
Mikael skrev:Hrm.. nej det hade jag inte... :oops: :oops:

I det läget är det tänkt att man skall klicka på svenska och sedan på Installera språkpaket. När det är klart loggar man ut. Vid nästa inloggning aktiveras de nya paketen.

Installera språkpaket.png


Japp, så gjorde jag och vid ny inloggning visades ex. dialogen Spara som korrekt men alltså inte namnen på mapparna.
Detta fixades troligen först efter omstart.

Re: Installera från grunden eller modifiera befintlig?

InläggPostat: lör apr 28, 2018 4:26 pm
av Jan-Olof
Hmm, jag får titta lite närmare på OEM-installation när det blir dags att testa Tara. Normalt skall mapparna få rätt namn utan att man behöver starta om.

Re: Installera från grunden eller modifiera befintlig?

InläggPostat: lör apr 28, 2018 5:48 pm
av Mikael
Ja, när jag testade att pilla i konfigurationsfilerna ändrades mappnamnen direkt jag sparade filen.
Jag torde ju inte kunna återskapa detta heller...