Sida 2 av 4

Re: Mint 17.1 "Rebecca"

InläggPostat: lör dec 06, 2014 1:05 pm
av LennartL
stickanbj skrev:Har uppgraderat i går. Lätt som en plätt. Allt fungerar.


Var hämtade du uppgraderingen?

Re: Mint 17.1 "Rebecca"

InläggPostat: lör dec 06, 2014 1:16 pm
av Mikael
Uppdateringshanterare_057.png
Uppdateringshanterare_057.png (31.33 KiB) Visad 2085 gånger

Re: Mint 17.1 "Rebecca"

InläggPostat: lör dec 06, 2014 1:17 pm
av LennartL
Hittade det!

Re: Mint 17.1 "Rebecca"

InläggPostat: lör dec 06, 2014 1:56 pm
av LennartL
Fungerar inte Compiz i Mate. Tex att kunna rotera en kub?
Inga inställningar jag gör i Compiz verkar fungera.

Re: Mint 17.1 "Rebecca"

InläggPostat: lör dec 06, 2014 2:05 pm
av LennartL
Uppgraderat och klart. Finns nog ingen annan dist som gör det så bra som LinuxMint.
Gick hur smidigt som helst.
Tack Mikael för tipset.

Re: Mint 17.1 "Rebecca"

InläggPostat: sön dec 07, 2014 12:06 am
av mattem
Ja, uppgraderade här med precis... först till 17.1 och efter uppdateringen så uppdaterade jag kärnan till 3.13.0-37 som är ett separat moment för oss som uppdaterar systemet och inte installerar 17.1 på nytt.

Hur smidigt som helst, tror det tog mindre än 10 minuter hela processen, slå det Windows :mrgreen: :lol:

Re: Mint 17.1 "Rebecca"

InläggPostat: sön dec 07, 2014 8:23 am
av Mikael
Hur? :geek:

Äh hittade, läste listan från fel håll bara :oops:

Re: Mint 17.1 "Rebecca"

InläggPostat: lör jan 03, 2015 10:35 am
av Attimannen
Försökte uppdatera igår från 13 xfce 64 bit till 17.1 xfce 32 bit rc .
Installationen kraschade 2 ggr stängde av och startade om datorn.
Kommer bara till inloggningssidan där den inte godkänner lösenordet.
Verkar instabil och buggig och framför allt seg.
Någon som har en idé eller erfarenheter från dyl.
13 flöt på fint när den gick som den skulle.
Iso filen är kollad med md5sum och jag gjorde en ren installation där installationsprogramet skötte partioneringen.

Re: Mint 17.1 "Rebecca"

InläggPostat: lör jan 03, 2015 11:40 am
av Mikael
Något som stämmer med "Known issues" och din dator här?
http://www.linuxmint.com/rel_rebecca_xfce.php

Re: Mint 17.1 "Rebecca"

InläggPostat: lör jan 03, 2015 4:15 pm
av stickanbj
Varför uppdatera från 64bit till 32 bit? Och varför rc?
Att uppdatera 13 till 17.1 medför nog också problem eftersom många paket har utvecklats.
Man kan dock uppgradera om man har separat home-partition. Mna bör dock hålla sig till samma version (32- eller 64-bit)

Re: Mint 17.1 "Rebecca"

InläggPostat: lör jan 03, 2015 4:41 pm
av Jan-Olof
stickanbj skrev:varför rc?

Xfce-utgåvan av Rebecca finns fortfarande bara som RC. Jag kör den just nu och tycker att den fungerar bättre än någonsin tidigare :D
Det bästa är säkert att göra en ren nyinstallation i det här fallet. Att försöka blanda 32 och 64 bitar är ingen bra idé.

Re: Mint 17.1 "Rebecca"

InläggPostat: lör jan 03, 2015 6:11 pm
av Attimannen
Mikael skrev:Något som stämmer med "Known issues" och din dator här?
http://www.linuxmint.com/rel_rebecca_xfce.php

Kanske, vet inte vad en non-PAE processor är,men det är en amd och moderkortet abit.

Re: Mint 17.1 "Rebecca"

InläggPostat: lör jan 03, 2015 6:23 pm
av Attimannen
stickanbj skrev:Varför uppdatera från 64bit till 32 bit? Och varför rc?
Att uppdatera 13 till 17.1 medför nog också problem eftersom många paket har utvecklats.
Man kan dock uppgradera om man har separat home-partition. Mna bör dock hålla sig till samma version (32- eller 64-bit)

Tanken med att uppdatera var att få en stabilare dator, 13 har krånglat en del för mig.
Att gå från 64 till 32 var en idé jag fick efter att ha läst här på forumet om rekommendationer om ram (64 bitar minst 4 g i ram).
Obs, jag gjorde en ren installation och iso filen var kollad med md5sum, har alltså inte blandat 64 och 32 bitar.

Re: Mint 17.1 "Rebecca"

InläggPostat: lör jan 03, 2015 7:13 pm
av Jan-Olof
Attimannen skrev:Kanske, vet inte vad en non-PAE processor är,men det är en amd och moderkortet abit.

Om datorn är tillverkad senare än år 1995 (enligt https://help.ubuntu.com/community/PAE) så skall det inte vara några problem.

Du kan naturligtvis köra 64 bitar även med mindre än 4 GB arbetsminne. Nackdelen är att fördelarna med 64 bitar då inte utnyttjas. Hur mycket minne är det fråga om - om det är väldigt lite så kan det kanske ställa till problem.

Re: Mint 17.1 "Rebecca"

InläggPostat: lör jan 03, 2015 8:03 pm
av Attimannen
Började om igen med ny installation och nu funkar det, men den är nog lite för tung för min gamla dator, hårddisken knarrar som när jag körde Windows.
Går det att ändra swap storleken i efterhand?
Såg att den bara är 1,1 gb.
Kommer inte ihåg exakt hur mkt det är i datorn och hittar inte hur jag får fram det, nånstans runt 750-760 mb.
Har försökt med mer minne men datorn hittar inte dom.