LMDE 6 – Faye

Förkortningar är ofta ett otyg men Linux Mint Debian Edition – då är det faktiskt enklare att säga LMDE. Den senaste versionen har också smeknamnet Faye för dem som tycker att det är lättare att komma ihåg. Till skillnad från de ”vanliga” utgåvorna av Linux Mint, som bygger på Ubuntu (som i sin tur bygger på Debian), så bygger LMDE direkt på Debian. Några nyheter i version 6:

  • Man har nu kraftigt minskat de interna skillnaderna mellan LMDE och de vanliga utgåvorna av Mint.
  • Det här är den första utgåva som gjorts med de nya produktionsverktyg och ramverk som används för att producera ISO-filer. Man har därigenom kunnat återinföra stöd för Secureboot och kan nu producera filerna snabbare och på ett enklare sätt än tidigare.
  • LMDE 6 använder Linux-kärna 6.1 och innehåller alla de senaste ändringarna och de nya funktioner som presenterades i Linux Mint 21.2.

Läs mer på https://linuxmint.se/forum/viewtopic.php?f=15&t=1516&start=30#p10631

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *