Linux Mint 12 KDE är släppt

Linux Mint KDE har skrivordsmiljön KDE 4.7.4. Den finns som vanligt både i 32 och 64-bitarsutförande. Den ser både snygg ut och fungerar bra. Detta är ett mycket bra alternativ om du inte gillar nuvarande Gnome.
Faktum är att KDE numera inte belastar processorn alls så mycket som KDE 4 gjorde i tidigare utgåvor.
Jag har själv kört på en Acer Aspire One med en Intel Atom N270-processor på 1,6 GHz utan att det blivit trögt.
Detta då med skribordseffekter aktiverade och flera flikar öppna i Firefoxen.
Det finns ett problem kvar sedan RC-releasen, det är att Programhanteraren kan krascha på vissa datorer. Det är något man klurar på just nu. Ditt alternativ om du råkar ut för det problemet är att använda Paketinstalleraren Synaptic tills vidare.

Här kan du läsa mer om och tanka ned LM 12 KDE: https://blog.linuxmint.com/?p=1927

Om du redan har LM12 KDE rc installerad behöver du bara uppdatera för att få den skarpa releasen.

3 reaktioner på ”Linux Mint 12 KDE är släppt”

 1. Skrivbordsmiljöer för alla smaker.

  Jag har alltid kört Gnome, men blir mer och mer förtjust i LXDE som är blixtsnabb även på gamla burkar. Finns tyvärr bara till LM11 än.

  Men många gillar KDE och vill man ha det så är Linux Mint 12 KDE ett bra val.

 2. Hur är denna version? Linux Mint 12 (Gnome) gick ju inte att få helt på svenska som tidigare versioner. Det går inte att ladda ner alla språktilläggen från nätet då den inte hittar servern. Jag har aldrig egentligen gillat KDE då det inte har funkat som jag vill

 3. Språkpaketen kommer nog med vid installationen, men språkvalet i Firefox (T-bird?) måste aktiveras efteråt av någon anledning.
  Verktyg -> Tillägg -> Språk -> Aktivera Svenska.
  Hittar inte servern?? Det har jag inte hört att någon haft problem med. Antagligen är det den samma som nedladdningsservern som du laddade ned iso: från. Välj en annan server.
  Jag tycker Mint 12 KDE fungerar väldigt bra överlag, plus att det är elegant. Det enda jag har haft problem med är Programhanteraren och mikrofonljudet i Skype.
  (Det senare är nog hårdvaruinkompatibilitet)KDE 4 är mycket stabilt och välfungerande. Man säger ibland att det uppnått KDE 3.5 -nivå.
  (Men själv kör jag till vardags DebEx Mint 10 special)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.