Alternativ om du inte tycker att Mint 12 är tillräckligt mycket MINT!

Linux Mint 12 var jag med och testade innan den släpptes officiellt.  Mint 12 är inte riktigt vad vi är vana vid som Mint-användare.  Detta är dock inte Clems fel, utan beror helt och hållet på förändringarna som automatiskt medföljt Gnome 3.

Clem har gjort vad han kan för att försöka behålla lite av Mint-genuiteten, men det är inte lätt att fixa.  Gnome 3 är ännu inte tillräckligt flexibelt för att kunna anpassas.  MATE är alldeles för omoget för att kunna komma i närheten av våran egen fantastiska variant av Mint-Gnome 2.32. Såsmåningom kommer säkert Mint 12 eller 13 att återfå en hel del av det som gjort att vi gillar Linux Mint så mycket. Men om du behöver en nyare ”riktig” Mint och inte kan vänta finns ett alternativ:

Vår vän Arne Exton har efter lite pushning från min sida gjort en remix av Linux Mint 10.  (Linux Mint 10 är enligt mig och många andra den senaste ”riktiga” Mint-disten som innehåller alla features en Mint distribution skall göra.)

Finessen med Extons remix är att den har samma version av Linux-kärnan som Mint 12 och samma version av Firefox och Thunderbird som Mint 12.

Fördelen med remixen av Mint 10 är att den klarar av all ny hårdvara som inte vanliga LM 10 gör.  T.ex nyare USB-adaptrar för mobilt bredband. Det känns ju åxå allmänt fräschare med en nyare snabbare Firefox och Thunderbird.
Extons release är alltså en live-DVD på svenska som går enkelt att installera.

Jag kör själv DebEX-Mint-10-special, som Extons utgåva heter, på två maskiner. Den fungerar som en dröm.  Den finns bara i 32-bitarsversion och går att köra på 32 och 64-bitarsmaskiner.  Alla codecs och allting är med som det brukar vara i Linux Mint.

Jag vill bara tillägga att man kan krama ur ÄNNU MER PRESTANDA ur Linux Mint 10.

Snabbare och stabilare Linux-dist får man leta efter….

Uppdatera till 3.2.2-kärnan och nyaste FF och Thunderbird. Läs på forum hur man gör:

https://linuxmint.se/forum/viewtopic.php?f=15&t=220

3 reaktioner på ”Alternativ om du inte tycker att Mint 12 är tillräckligt mycket MINT!”

 1. När jag startar livedvdn på min stationära dator kommer det upp ett login fönster, vad skriver jag in där?

  Nej jag hinner inte göra någonting annat än att boota upp livedvdn, login fönstret kommer upp direkt

 2. När du kör live skall det absolut inte komma upp något login-fönster. Du skall komma rakt in i Linux Mint. Jag har kört både från DVD och USB-sticka och det har inte kommit upp något login-fönster.
  Har du kollat MD5 innan du brände DVD:n?

 3. tux: ursäktar för ett väldigt sent svar.
  Det måste ha blivit något fel någonstans, när jag körde live på min stationära dator kom det upp ett loginfönster, när jag körde den på stenålderslaptopen kom det inte upp något fönster, den startade som den skulle.

  Nu sitter jag och skall installera på laptopen, samma stenålders som ovan.
  Det laddar i evigheter utan att något händer, nu är inte evigheter 5, eller ens 10 minuter utan kanske 30-40 minuter.

  Inte bara mint 10 remixen utan även mint 12 beter sig så här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *