Linux Mint får en hemsida på finska!

När jag startade linuxmint.se så kunde jag snabbt konstatera att det fanns ett behov och att trafiken ökade utan någon marknadsföring. Jag har därför funderat över vad jag kan göra för att underlätta i övriga nordiska länder.

När jag var med och översatte Linux Mint 8 så såg jag att den finska översättningen gick snabbt och att det fanns några drivna personer där borta. Jag kunde också konstatera att det inte fanns någon finsk hemsida om Linux Mint.

Jag kontaktade Teuvo Hakala för någon vecka sedan och sedan har det gått fort. Medan han började skriva texter så fixade jag domänen linuxmint-fi.org och hosting och lade upp WordPress. Ett forum kommer snart också.

Så lycka till nu i Finland! Resten är upp till er och att döma av starten så kommer det att gå utmärkt.

Linux Mint Suomi