Linux Mint i Datormagazin 10/2009

För ett par dagar sedan hamnade jag i en lång kö i affären. Det visade sig vara lyckosamt eftersom jag då kollade i Datormagazin som stod i tidningshyllan. Eftersom det stod ”Linux Mint” på omslaget köpte jag den.

Det visade sig att Linux Mint fanns omskriven på två ställen. Först var det en intressant artikel om fyra lite mindre distributioner. Linux Mint, CentOs, PCLinuxOS och Arch Linux. Linux Mint klarade sig bra och det är en bra beskrivning av systemet i artikeln.

Sedan fanns det en artikel där man testat ett antal operativsystem på netbooks. Där hade Linux Mint en del problem, bristande hårdvarustöd och för stora applikationer för de små skärmarna. Nu är ju inte netbooks den primära målgruppen, så jag tycker att det fungerade över förväntan även om det finns vissa brister än.

Windows 7 blev bäst i test, trots att det var en lanseringskandidat som testades. Det verkar som om konkurrensen från Windows kommer att öka, efter den betydligt sämre Vista.